25n
25N
25N

La Policia Local de Torrent atén al 40% de la víctimes per violència de gènere

A Torrent s’ha establit un mecanisme de treball per a repartir el nombre dels casos entre Policia Nacional i Policia Local, de tal forma que existeix una coordinació entre els dos organismes per a donar major cobertura a la ciutadania

La Policia Local de Torrent atén al 40% de la víctimes per violència de gènere
23/05/2018 -

El Sefama, la Secció de Protecció a la Família pertanyent a la Policia Local de Torrent, atén al 40% de les víctimes des de la creació d’aquest departament al gener de 2018. A més, s’han realitzat un total de 97 trucades telefòniques, una via ràpida per a prestar ajuda especialitzada i d’acord amb la problemàtica de les víctimes, d’una forma personal i directa. També, s’han dut a terme un total de 8 acompanyaments a la víctima en seu judicial, i 8 entrevistes amb agressors, on se li exhorta del rigorós compliment de les mesures imposades pel Jutge, significant-li que el seu trencament donaria lloc a l’aplicació de la legislació vigent.

Així mateix, s’han realitzat 15 entrevistes a víctimes en dependències policials, 16 valoracions del risc, 19 informes al Jutjat i Fiscalia Provincial, a més de 37 Vigilàncies realitzades per la UPOS per estar la víctima en risc mitjà.

A Torrent, s’ha establit un mecanisme de treball per a repartir el nombre dels casos entre Policia Nacional i Policia Local, de tal forma que existeix una coordinació entre els dos organismes per a donar major cobertura a la ciutadania. Dels 55 expedients registrats per Sefama per violència de gènere i domèstica des de gener de 2018, 20 són competència de Policia Local de Torrent.

Per la seua banda, la Policia Local de Torrent realitza un seguiment personalitzat de cada cas, l’agent, al capdavant del departament, registra diàriament tots els progressos en el sistema de seguiment integral dels casos de Violència de Gènere (VioGén), de la Secretaria d’Estat de Seguretat del Ministeri de l’Interior.

Els objectius d’aquest sistema són: aglutinar a les diferents institucions públiques que tenen competències en matèria de violència de gènere, integrar tota la informació d’interès que s’estime necessària, fer predicció del risc, atenent al nivell de risc, realitzar seguiment i protecció a les víctimes. Efectuar una labor preventiva, emetent avisos, alertes i alarmes, a través del “Subsistema de Notificacions Automatitzades”, quan es detecte alguna incidència. Se cerca, finalment, establir una xarxa que permeta el seguiment i protecció de forma ràpida, integral i efectiva de les dones maltractades, i dels seus fills i filles.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 + quatre =

CCCC
torrent