Torrent aposta per la resolució de conflictes mitjançant la mediació

La búsqueda de soluciones pacíficas ante problemas de convivencia ciudadana o familiares entre los principales objetivos de Nous Espais

Guardar

A fi d'oferir una alternativa a una societat cada vegada més judicialitzada, l'Ajuntament de Torrent, mitjançant l'empresa pública municipal Nous Espais, i en col·laboració amb la Diputació de València i l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de València, compta amb un servici de mediació per a facilitar solucions útils als veïns i veïnes del municipi.

Per a donar a conéixer esta pràctica, va tindre lloc ahir en la Casa de la Cultura una xarrada denominada 'La mediació: una oportunitat per a millorar la convivència familiar i ciutadana, al servici dels ciutadans de Torrent i de tot el seu partit judicial'. A l'acte va assistir la Diputada Provincial d'Assessorament Municipal, assistència i defensa en el juí, Concha García, l'alcalde Jesús Ros i la regidor de Desenvolupament Sostenible, Inma Amat, així com nombrosos membres de la corporació municipal i representants dels diversos agents socials que intervenen en els conflictes.

L'acte va comptar amb la intervenció dels representants del centre de Mediació de l'ICAV, Francisco Nemesio, Anna Vall i Ana Mir, i amb la participació d'Inmaculada Mas, Titular del Jutjat d'instància núm. 5 de Torrent i Elena Fernández, lletrada de l'Administració de Justícia.

Els ponents van aportar els seus coneixements i experiències en la pràctica de la mediació i van fer insistència en els seus nombrosos beneficis socials i en la necessitat de continuar invertint en este model de gestió de conflictes. A més, van destacar que al tractar-se d'un sistema en què les parts aconseguixen un acord mitjançant un mediador, l'índex de compliment és major que el derivat de les sentències judicials.

La mediació es tracta d'un servici gratuït i voluntari oferit en Torrent a través de Nous Espais, situat en Pl. Major, núm. 31, on es busca resoldre una problemàtica concreta per mitjà de l'acord de les parts sense arribar a juí.

En principi es tractava de donar solució a conflictes hipotecaris i de desnonaments, per mitjà de la negociació d'acords amb els bancs però, fa alguns mesos, es va fer un pas més i es va ampliar el servici a altres àrees com són les relacions familiars, la convivència ciutadana i entre comunitats de veïns, i l'àmbit civil i mercantil. A més, en tots els processos també intervenen un gran nombre d'agents com els servicis socials municipals, la Policia Local o les associacions ciutadanes, tractant en tot moment d'aconseguir la solució més adequada per a tots els afectats. En este sentit, la regidor de Desenvolupament Sostenible, Inma Amat, ha destacat la necessitat de "estudiar cas per cas, tenint en compte les circumstàncies de cada persona amb l'objectiu de mantindre la cohesió social. Tot i que encara falta molt per fer, estem demostrant que quan les institucions caminen juntes s'aconseguix el propòsit que es persigueix".

Els ciutadans i ciutadanes de Torrent poden sol·licitar una cita per al Servici de Mediació Familiar i Veïnal que es presta els dimarts de 15:30 a 19 hores i per al Servici d'Intermediació Hipotecària prestat els divendres de 9:30 a 14 hores.

Destacats