25n
25N
25N

Torrent amplia el servei de ‘Menjar a Casa’ i també s'oferirà els caps de setmana i festius

S’ha incrementant en més d’un 50% el Servei d’Ajuda a domicili Municipal. Als 153 usuaris d’aquest servei s’han afegit 83, fins als 236

Torrent amplia el servei de ‘Menjar a Casa’ i també s'oferirà els caps de setmana i festius
08/04/2020 -

Des que es va decretar l’Estat d’Alarma, des de l’Ajuntament de Torrent s’ha intensificat el seguiment i l’assistència a les persones majors. En aquest sentit, es continuen adoptant noves mesures per a cobrir les necessitats dels torrentins i torrentines, en aquesta ocasió ampliant el nombre d’usuaris del servei “Menjar a casa”, que se servia de dilluns a divendres, i que ara també s’oferirà en cap de setmana i festius.

Aquesta mesura se suma a la decisió del consistori torrentí d’ampliar el contingent cobert per Conselleria de 70 a 50 més assumides per l’Ajuntament. “Menjar a casa”, que està dirigit a les persones majors de 65 anys, així com aquelles majors de seixanta anys en situació de dependència i persones amb discapacitat en situació de dependència o majors de divuit anys que convisquen amb la persona major de seixanta anys, consisteix en el repartiment de menjar cuinat i llista per a menjar a les mateixes llars.

Així mateix, des de Serveis Socials s’ha intensificat el seguiment de les persones majors incrementant en més d’un 50% el Servei d’Ajuda a domicili Municipal. Als 153 usuaris d’aquest servei se n’han afegit 83, fins als 236.

A més, fins a aquest dilluns s’havien realitzat 1.029 trucades telefòniques també a persones majors, i Protecció Civil ha visitat personalment a aquelles que viuen més allunyades com en disseminats o urbanitzacions.

Augmenta l’atenció domiciliària

Durant aquestes setmanes s’han augmentat tots els serveis d’atenció telefònica a la ciutadania a través del 010, que ha respost a més de 5.400 consultes. Igualment, s’ha augmentat l’atenció domiciliària per a la gestió de processos que requereixen l’assistència presencial, és el cas de l’expedició del certificat digital d’ACCV. Per això, el consistori facilita aquest tràmit a les persones empadronades a Torrent a través de l’enllaç ‘Signatura digital’ en la web: www.torrent.es/covid19

Activitats esportives

Des que començarà el confinament en les llars, els torrentins i torrentines han pogut gaudir d’una programació d’activitats online a través de la pàgina de Facebook de l’Ajuntament de Torrent. Sessions esportives, de teatre, tallers i un club de lectura infantil són algunes de les propostes que han fet que el públic s’entretinga des de les seues cases deixant a un costat l’avorriment.

Ara, aquesta iniciativa s’amplia amb les classes virtuals que ofereix gratuïtament des d’avui i mentre dure l’estat d’alarma Gaia, l’empresa gestora de les instal·lacions de la Ciutat de l’Esport de Parc Central. Es pot accedir a més de 350 sessions per a practicar ioga, pilates, hit, estiraments o ball. Poden seguir els exercicis a través de l’App d’AQA, descarregant-la en els següents enllaços: Android: https://bit.ly/39gxrwb, iOS: https://apple.co/2jx0at4 i introduir l’usuari ‘aqa parccentral’ i la contrasenya ‘1234abcd’. Una vegada dins, accedir en el menú a ‘virtuals’.

Treball en el sector tèxtil

A través de les xarxes socials de l’empresa municipal, Idea’t, els torrentins i torrentines poden estar informats en tot moment sobre ofertes de treball o formació online per a fer front a l’estada a casa. Aquest matí han publicat una proposta laboral perquè una la Reconeguda empresa del sector tèxtil de Torrent busca incorporar a la seua plantilla operaris de confecció amb experiència. Les persones interessades poden contactar amb Idea’t trucant al telèfon 961111868 i/o enviar el CV a ideat@torrent.es.

Noves mesures de seguretat

Per a assegurar la seguretat de la ciutadania com la dels empleats públics, el consistori està treballant en una sèrie de mesures perquè el retorn a l’activitat en els departaments d’atenció al públic en els edificis municipals, com és el cas del TDIC, es faça de manera correcta i segura. Per això, s’està treballant en el disseny d’unes pantalles protectores de metacrilat, per a minimitzar el risc de possibles contagis. També s’aniran adaptant altres mesures com la implantació d’un control d’accés de temperatura corporal en els llocs més concorreguts.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 − 7 =