25n
25N
25N

Torrent albergarà la seu de l'Agència Valenciana de Seguretat Ferroviària

Ximo Puig destaca que és degut a “raons simbòliques” i “una voluntat descentralitzadora”

Torrent albergarà la seu de l'Agència Valenciana de Seguretat Ferroviària
05/02/2021 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig ha anunciat aquest matí que la ciutat de Torrent, capital de l’Horta Oest, tindrà la seu de l’Agència Valenciana de Seguretat Ferroviària. És una decisió que, segons el president, “els ha portat un temps prendre” i que “hi ha raons simbòliques que a ningú escapen i també hi ha una clara voluntat de descentralitzar la Generalitat també en les capitals de les nostres comarques”.

Puig s’ha referit al fet que aqueixa és una qüestió que també té a veure amb “l’impuls de la capil·laritat territorial de la Comunitat Valenciana, on les comarques tenen també un pes molt important per al desenvolupament econòmic i social”. Aquesta decisió implica, entre altres coses, que hagen institucions de la Generalitat fora de la capital. “Que algunes institucions ja estiguen fora de la ciutat de València, crec que és un avanç que explicita aqueixa voluntat de teixir la Comunitat Valenciana”, ha explicat el president de la Generalitat, Ximo Puig.

Aquest anunci s’ha produït en la visita a Torrent a les obres del nou pont sobre el barranc de Xiva, la qual cosa permetrà a final d’any, comptar amb un nou accés a aquesta ciutat per carretera, la qual cosa eliminarà trànsit del nucli urbà.

Després de la visita, en la qual ha estat acompanyat pel conseller de Politica Territorial, Arcadi España, i per l’alcalde de la ciutat, Jesús Ros,  el president ha destacat que és el moment d”accelerar l’obra pública perquè contribuïsca a la recuperació econòmica”.

Inversió de 4,3 milions d’euros per al nou pont

En concret, amb l’actuació que ha visitat el president, la Generalitat millora la connectivitat de Torrent amb una inversió de 4,3 milions d’euros per a un nou pont sobre el barranc de Xiva.

Actualment, els accessos a Torrent es realitzen o bé des de València, per l’autovia de Torrent, o des d’Aldaia i Alaquàs, a través del pont de Torrent sobre el barranc de Xiva. Aquest pont va ser ampliat durant les obres del distribuïdor comarcal Sud, però no hi ha connexió entre tots dos, per la qual cosa no existeix cap eixida directa del distribuïdor cap a Torrent.

Per a resoldre aquesta situació de falta de connexió directa entre Torrent i el distribuïdor, s’està executant un nou pont sobre el barranc de Xiva, que unirà la rotonda existent en l’enllaç de la intersecció del distribuïdor Sud amb la ronda Aquest d’Alaquàs i la rotonda situada al Nord-oest de Torrent, en la CV-406.

L’estructura té una longitud total de 90 metres i l’amplària del tauler és de 22 metres, que es reparteix en dues calçades de 6 metres cadascuna, dotades de vorals, mitjana de separació entre calçades, carril bici de 3 metres d’amplària i vorera.

El projecte inclou la reposició de l’accés a l’estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) de Torrent, que coincideix amb la reposició del carrer de la Pila, amb un vial de connexió de 300 metres de longitud.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − 5 =