caixa popular

Torrent acull el '5th Internacional Symposium Recent Advances in Quantitative Remote Sensing'

Científics d’agències com la NASA o l’Agència Espacial Europea es donaran cita a Torrent del 18 al 22 de setembre

Torrent acull el '5th Internacional Symposium Recent Advances in Quantitative Remote Sensing'
08/09/2017 -

Torrent acollirà la cinquena edició de l”Internacional Symposium Recent Advances in Quantitative Remote Sensing’. L’esdeveniment se celebrarà en l’Auditori de Torrent del 18 al 22 de setembre. Una trobada científica en el qual es podran en comú els recents avanços en els desenvolupaments metodològics de teledetecció. Per a desvelar alguns detalls d’este esdeveniment han estat presents al costat de l’alcalde Jesús Ros, el catedràtic torrentí i director de la Unitat de Canvi Global i president del congrés, José Antonio Nebot, i Jorge Hermosilla, vicerector de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València.

La jornada inaugural serà el 18 de setembre a les 9:30 h i comptarà amb la presència de l’astronauta espanyol Pedro Duque. A partir d’eixe dia, Torrent acollirà a més de 200 congressistes dels quals el 75% procedeixen de fora del territori nacional, en concret de més de 20 països diferents i en representació de les comunitats i agències científiques i espacials més importants del món com la NASA o l’Agència Espacial Europea.

José Antonio Nebot ha volgut destacar la importància de la teledetecció en el moment de la història en què ens trobem, ja que “ha passat a ser un aspecte que es té en compte per a la presa de decisions a escala global” i este congrés permetrà “posar en comú els recents avanços en els desenvolupaments metodològics de teledetecció amb la finalitat de facilitar els intercanvis i les discussions científiques”. Per la seua banda, l’alcalde Jesús Ros ha donat les gràcies a José Antonio Nebot per treballar perquè “este tipus d’esdeveniments de rellevància internacional puguen celebrar-se en la nostra localitat” i ha donat la mà en representació del consistori per a col·laborar sempre en este tipus d’iniciatives.

Concretament consistirà en 5 jornades gratuïtes amb 60 conferències, triades pel Comité Científic Internacional, i 200 pòsters en sessions interactives. Els treballs aborden en general els avanços i aplicacions recents de les diferents tècniques i mètodes de recerca utilitzats en teledetecció i, en particular, cobrir un o més dels següents temes:

– Modelació de la radiació de superfície terrestre i la inversió

– Espectroscopía Multispectral i hiperespectral de Sensors Remots i Imatges

– Mesurades multiangulars i multitemporals

– Escalat, fusió, reducció i assimilació de dades

– Avances en conjunts de dades consolidades de Variables Essencials del Clima i el seu impacte derivat de la Iniciativa de Canvi Climàtic

– Observació i modelització del cicle del carboni i de l’aigua

– Cobertura de la terra / us i canvi

– Canvi global i desenvolupament sostenible

– Calibratge del sensor, correcció atmosfèrica i validació del producte

– Passius i actives microones i processament / aplicacions de dades SAR

– Detecció remota activa per làser i fluorescència

– Teledetecció d’abast proper

– Missions i Serveis d’Observació de la Terra

Jorge Hermosilla, vicerector de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València, ha transmés el respatler per part de la institució que representa i ha manifestat la gran labor de José Antonio Nebot per “portar l’excel·lència científica a Torrent en un àmbit en el qual cada vegada està cobrant més importància la seua aplicabilitat en qualsevol de les escales territorials”.

El congrés acabarà amb una sessió de conclusió general preparada pels presidents i participants de cada període de sessions i en les declaracions de conclusió es posarà l’accent en els punts clau de les presentacions i s’esbossaran les tendències dels futurs programes de recerca.

Cal destacar que l’Institut Nacional de Tècnica Aeroespacial presentarà en este congrés per primera vegada l’Aeronau Fènix, dedicada al suport per a l’estudi dels recursos naturals. A esta se sumaran moltes altres novetats i recerques que seran presentades en primícia a Torrent.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 4 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats