25n
25N
25N

Torrent acaba la millora dels accessos forestals a la Serra Perenxisa

La reforma de la principal vía de control ambiental de la Serra Perenxisa facilita los trabajos de prevención y extinción de incendios

Torrent acaba la millora dels accessos forestals a la Serra Perenxisa
02/08/2019 -

L’Ajuntament de Torrent ha finalitzat el projecte d’“Obres de millora per a l’accés a la massa forestal en el paratge natural de la Serra Perenxisa”.

La inversió d’un total de 38.047,27 euros, finançats per la Diputació de València, tenia com a objectiu millorar la transitabilidad del camí per a facilitar les tasques de reforestació, tractaments silvícoles i lluita contra incendis en el paratge natural de la Serra Perenxisa, facilitant l’actuació dels mitjans de prevenció i extinció d’incendis forestals.

L’àmbit d’actuació dels treballs es correspon al tram d’aquest camí que transcorre per terreny públic del municipi de Torrent, des de les antenes de Calicanto fins al carrer Dr. Bartual. Es tracta d’una pista forestal amb una longitud aproximada de 3 quilòmetres, amb un ample mitjà de 4 metres, i que constitueix la principal via de control i vigilància ambiental de la Serra Perenxisa.

“Abans de la seua transformació, l’estructura del camí, format per una esplanació de sòl natural en mal estat, dificultava el trànsit de vehicles de manteniment i vigilància. En algunes zones les precipitacions ocasionaven problemes de xaragalls i deterioració de l’esplanada del camí fent-lo quasi intransitable. A més, no existien zones on els vehicles d’emergència pogueren realitzar maniobres o canvis de sentit, la qual cosa suposava un problema en casos d’emergència”, explica el regidor de Medi Ambient, José María Andreu.

Per a donar solució a aquests problemes s’han dut a terme nombroses actuacions durant els mesos d’estiu. Principalment s’han fet treballs de desbrosse selectiu en el Camí de la Serra, respectant aquelles espècies que per les seues característiques o singularitat hagen de ser considerades com a “nobles” amb independència de si formen part de l’estrat arbori, arbustiu o herbaci, i en tot cas, aquelles espècies incloses en la normativa de protecció de flora vigent.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − 3 =

25n horta sud
25n horta sud