caixa popular

Un 9 d'octubre molt valencià

Torrent viu les celebracions dins de la III Setmana Cultural homenatjant a les falles

Un 9 d'octubre molt valencià

Les bones històries s’expliquen i s’escriuen per capítols i Torrent té un llibre en blanc que escriure. Des de fa uns dos anys, la regidoria d’Activitats lúdiques i tradicionals organitza cadascuna de les festivitats a celebrar de forma especial, dotant-la de contingut i implicant a tots els màxims exponents possibles. I seguint aqueix guió, el 9 d’octubre no anava a ser menys. L’embolcall per a aquesta ocasió és el món faller doncs, a més d’haver-se declarat Bé d’Interès Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO, vuit comissions de Torrent compleixen 50 anys. Per aquest motiu, des del passat 30 de setembre i fins al 9 d’octubre s’ha marcat un guió a través del com es gaudiran dels 11 ítmes de la candidatura de les falles al guardó.

És per açò que durant aquests dies, moltes són les activitats de les quals es poden gaudir. Pirotécnia, música, arts plàstiques, diversió, saber tradicional, artistes fallers, artesania, esforç col·lectiu, creativitat, literatura festiva i indumentària és el que es podrà viure aquests dies a Torrent.

En els peus de la Torre es pot gaudir des de dissabte passat de la Falla Renaixement, obra dissenyada per David Moreno i el seu company Miguel Arraiz. Esta estructura que, en paraules del regidor de Cultura Alfred Costa, “no deixa de ser una metàfora del que som: esforç, pilar a pilar, unió doncs tots units celebrem, ara més que mai, primerament que som patrimoni universal i en segon lloc que som valencians”. La falla serà cremada la nit del 9 d’octubre com a tancament als actes festius.

Dins de la festa també hi ha moments per a la solidaritat i diumenge que ve 8 d’octubre serà un d’ells. La falla Avinguda–2on Tram organitza la II Carrera solidària que partirà des de la Plaça de la Llibertat. A més, durant este cap de setmana passat ja van començar els actes solidaris i la Plaça Major va viure la creació d’un mural que va ser subhastat amb finalitats solidàries a favor de la lluita contra el càncer i la recerca d’esta malaltia. El projecte va ser promogut per Cors Oberts, AECC Torrent i els artistes Olfo Bosé, Jesús Arrue i Marque Caparrós i va recaptar 2.000 euros.


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos − un =

Tardor
exposicion caps tallats
Paiporta
cultura als barris