caixa popular

Torrent, 100% transparent

L’informe, realitzat per l’organització Transparència Internacional Espanya, situa a la ciutat com un dels municipis més transparent de tota Espanya

Torrent, 100% transparent
14/07/2017 -

L’organització no governamental Transparència Internacional Espanya va presentar, el passat 7 de juliol, els Resultats de l’Índex de Transparència dels Ajuntaments 2017 (ITA), en el qual la ciutat de Torrent es troba entre els 25 municipis de tota Espanya, d’entre els 110 més grans, que compleix amb el 100% de transparència. A més és l’únic de tota la província de valència que aconsegueix esta posició; i respecte a la Comunitat Valenciana, solament ho aconsegueixen Torrent i Alacant.

El regidor de Transparència, Alfred Costa, ha assenyalat la importància d’aconseguir este percentatge de transparència per a la ciutat. “I este compromís amb la transparència ho traslladem a tot el teixit associatiu veïnal, cultural o festiu. És importantíssima la cultura de la cogestió dels recursos públics municipals. Que existisca corresponsabilitat implica de manera inequívoca a tota la ciutadania en la presa de decisions, no solament per saber amb anticipació les prioritats dels usuaris a través de consultes eficaces, sinó a fer-los copartícips durant el desenvolupament d’estes accions siguen urbanístiques, culturals, educatives, esportives o socials”, ha assenyalat Costa.

En esta sisena edició de l’Índex, s’han avaluat un conjunt integrat de 80 indicadors relatius a les sis àrees de transparència: Transparència activa i Informació sobre la Corporació municipal; Relacions amb els ciutadans i la societat, i participació ciutadana; Transparència economicofinancera; Transparència en les contractacions, convenis, subvencions i costos dels serveis; Transparència en matèries d’Urbanisme, obres públiques i medi ambient; i Dret d’accés a la informació.

En el primer informe, realitzat l’any 2008, Torrent aconseguia la mitjana de 50% de transparència; una xifra que ha pujat considerablement en els últims anys. A més, els ítems de transparència s’han endurit en els últims anys, la qual cosa és més difícil aconseguir el 100%. “El treball realitzat per este equip de govern ha aconseguit situar a Torrent entre les ciutats espanyoles més transparents. Som una ciutat més moderna, més propera amb els ciutadans i ciutadanes, i que compleix amb tots els indicadors de transparència a causa d’una bona eficàcia de la gestió”, ha destacat el regidor de l’àrea Recursos i Modernització, Andrés Campos.

Les 25 ciutats que compleixen el 100% de transparència en tots els indicadors són: Torrent, Alacant, Alcobendas, Baracaldo, Barcelona, Bilbao, Getxo, Gijón, Girona, Huelva, Jerez, Las Palmas, Las Rozas, León, Lleida, Logroño, Madrid, Manresa, Oviedo, Pozuelo de Alarcón, San Cristóbal de la Laguna, Soria, Terrassa, Torrejón d’Ardoz, i Vitòria. A més, l’informe assenyala que només un 44% dels municipis no aconsegueix el 90%, i la mitjana ha obtingut el 89,7%


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 + dos =

viva gym canovas
exposicion caps tallats