25n
25N
25N

La Torre Octogonal de Cullera es restaurarà amb una inversió pública de 247.000€

El Consell ha aprovat esta intervenció que ajudarà a evitar possibles despreniments i enfortir un patrimoni declarat Bé d’Interés Cultural

La Torre Octogonal de Cullera es restaurarà amb una inversió pública de 247.000€
08/01/2021 -

El Ple del Consell ha aprovat destinar 247.000 euros per a la restauració de la Torre Octogonal del segon albacar del Castell de Cullera. Una torre que s’ha vist afectada en els últims anys a causa de les filtracions d’aigua i de les fortes pluges.

La Torre Octogonal va sofrir en desembre de 2019 un fort despreniment, el qual pertanyia a la part restaurada l’any 2011 i no a l’estructura patrimonial original.

En eixe moment, l’alcalde de Cullera, Jordi Mayor, va convocar una reunió d’urgència amb els tècnics de patrimoni i urbanisme municipals per tal de valorar l’estat en què es trobava i fer un diagnòstic de la situació. Este mateix informe tècnic va ser traslladat a la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport perquè l’avaluara i estudiara quines actuacions prendre per donar una solució.

Ara, una vegada analitzat l’ocorregut, la Conselleria ha observat una solsida parcial com a conseqüència d’inclemències meteorològiques.

L’actuació pretén evitar possibles despreniments de la mateixa Torre que pose en perill els habitatges pròxims. A més, tal com ha explicat Mayor «la intervenció també ens ajuda a enfortir i conservar un monument de finals del segle XII i que està declarat Bé d’Interés Cultural».

L’alcalde també ha volgut fer referència al treball conjunt i coordinat entre ambdues administracions per posar en valor el patrimoni cullerenc.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × dos =