25n
25N
25N

L'Eòlica: la torre 'verda' i més alta de la ciutat avança tràmits

La construcció superaria els 170 metres d’altura i proveiria La Marina d’energia renovable

L'Eòlica: la torre 'verda' i més alta de la ciutat avança tràmits
25/04/2019 -

L’òrgan encarregat de gestionar La Marina de València, el Consorci València 2007, ha aprovat el projecte de la Torre Eòlica, o l’Eòlica. Una construcció de 170 metres d’altura que seria la més alta de la ciutat, centre d’investigació tecnològica i font d’energia neta.

El projecte naix del despatx de l’arquitecte valencià Fran Silvestre, en col·laboració amb la Universitat Politècnica de València i l’Institut Tecnològic de l’Energia (ITE).

La torren, en forma de monòlit, alberga en el seu interior unes turbines que, gràcies a la força del vent i plaques solars, aspira a produir 5,4 Gigawatts i, així, produir suficient energia per a proveir a la Marina.

Segons el director general del Consorci València 2007, Vicente Llorens, es tracta d’un projecte “positiu i molt interessant”. El director ha detallat que l’objectiu d’aquesta torre, que superarà els 125 metres del pont de l’Assut de l’Or, és produir aqueixa energia gràcies al vent i, així, “nodrir d’energia neta” tot l’entorn.

L’edifici, en cas de construir-se, se situaria en una parcel·la de 2.000 metres quadrats unida als dics del port. Està ja mar endins, fora del nucli urbà, “pràcticament damunt del mar”, ha detallat Llopis. Forma part del projecte, a més, l’elaboració d’una plaça per als vianants des de la qual s’accediria a la torre, des de la Plaça de l’Armada Espanyola. La parcel·la on s’alçaria la torre està en la zona nord de la Marina, a l’eixida de l’accés.

Segons els promotors del projecte, la torre podrà albergar fins a mil molins en el seu interior. L’aire passarà a través de les parets, que no seran sòlides, sinó semblants a una xarxa dura que protegirà als molins -de la calamarsa, per exemple-, però permetrà passar l’aire. També acollirà laboratoris i espais d’experimentació per a fomentar l’evolució de les energies renovables.

Després d’aprovar-se pel Consorci, el projecte es publicarà en el Butlletí Oficial de la Província. Durant 30 dies estarà en exposició pública fins a continuar la tramitació o, si es presenten projectes semblants, realitzar un concurs públic.

La inversió que es preveu per a la realització del projecte és de 20 milions d’euros, cap porció d’ells públics.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set − dos =

museo prehistoria
museo prehistoria