caixa popular

Els bous cauen un 12% al País Valencià

És la tercera comunitat que més ha reduït les corregudes de bous

Els bous cauen un 12% al País Valencià
10/05/2018 -

Les corregudes de bous estan de mal borràs. I mai millor dit. El nombre d’aquests esdeveniments va caure un 12% al País Valencià l’any passat. Es tracta així de la tercera autonomia on més es van reduir els festejos, per darrere de La Rioja i Castella-la Manxa, que els van retallar un 25% i un 15,6% respecte a l’exercici anterior. Són els tres únics territoris on s’ha viscut aquesta caiguda, doncs en la resta del territori espanyol van augmentar.

En l’àmbit nacional, les corregudes de bous van ascendir a 387 en 2017, segons l’Estadística d’Assumptes Taurins publicada pel Ministeri de Cultura. Però també va haver-hi festejos d’un altre tipus, com 155 festejos de rejones, 220 novilladas amb picadores, 209 festibales i altres festejos mixts. I del muntant total, un de cada quatre van ser corregudes de bous com a tal, mentre que la resta van ser festejos d’un altre tipus en els quals van participar bous, com són amb bous d’un altre tipus. Els territoris que aglutinen la majoria d’aquest tipus d’esdeveniments són Andalusia, Castella i Lleó, Castella-la Manxa i la Comunitat de Madrid. Entre aquestes quatre autonomies es reparteixen quasi vuit de cada deu festejos taurins.

Els “impediments” als festejos taurins

Els Corts Valencianes van aprovar el passat mes de gener la nova legislació que obliga en els ‘bous al carrer’ a la presència d’un metge auxiliar, a més del ja existent llicenciat i amb l’especialitat de cirurgia general o traumatologia, en els pobles altres de 5.000 habitants. La polèmica va esclatar perquè aquesta exigència va ser entesa pel Partit Popular i gran part del món taurí com un “impediment” afegit per a la celebració d’aquest tipus de festejos taurins a la Comunitat Valenciana.

Els ‘bous al carrer’ també van ser motiu de controvèrsia en la nova radiotelevisió valenciana, À Punt, doncs la seua directora general, Empar Marco, va anunciar que no es retransmetrien els esdeveniments taurins. Després de la revolada, la Coporación Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) va haver de recular i fins i tot Marque va acabar compareixent a petició del PP en la comissió de les Corts per a resoldre els dubtes sobre aquest tema.

Etiquetes


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − quatre =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris