25n
25N
25N

La regidoria de Promoció del Valencià fomenta l'ús de la llengua amb un torneig de la Fallera Calavera

El famós joc de cartes servix perquè la joventut practique la llengua en els seus moments d’oci i diversió

La regidoria de Promoció del Valencià fomenta l'ús de la llengua amb un torneig de la Fallera Calavera
19/06/2018 -

La regidoria de Promoció del Valencià de l’Ajuntament de Mislata ha organitzat un torneig de la Fallera Calavera amb la intenció d’acostar el valencià d’una manera lúdica als i les estudiants d’ESO, amb la col·laboració dels educadors del PIE i els departaments de Valencià dels centres educatius. A Mislata es realitzen moltes activitats relatives a la promoció de l’ús del valencià en el temps d’oci, com a espectacles de contacontes i obres de teatre, però aquesta és la primera vegada que es realitza mitjançant el joc.

L’activitat va començar a desenvolupar-se fa unes setmanes en els instituts Molí del Sol, Músic Martí i Soler i La Moreria. Les partides es realitzaven en els moments de l’esbarjo i en les pròpies sessions de l’assignatura de Valencià, i des del principi van tindre un gran acolliment per part de l’alumnat. Els professors que han dut a terme el torneig en els seus centres han manifestat que es tracta d’un bon joc perquè els i les adolescents aprenguen el valencià, així com per a conèixer tòpics i expressions pròpies de la llengua i cultura i història de València.

Els guanyadors dels tres instituts van ser convidats a participar també en el “I Torneig de la Fallera Calavera” que va organitzar el Consell de la Joventut dissabte passat en el Centre Jove Túria i en el qual van participar desenes de joves.

Ahir dilluns, la regidoria de Promoció del Valencià citava a Altaïr Escrihuela, Elena Carmona i Daniel Martí, els guanyadors dels tres centres, per a fer-los lliurament dels premis del torneig. La regidora de l’àrea, Ana María Julián, va ser l’encarregada de rebre’ls i ella mateixa va afirmar que la idea d’aquest tipus d’activitats “és introduir el valencià en les diferents activitats quotidianes dels joves i que juguen i es divertisquen en valencià”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou + 2 =

CCCC
torrent