Tornen les rutes "Street Art" per València

Guardar

14708150_1116701328385083_7701457765505545987_n
14708150_1116701328385083_7701457765505545987_n

Els apassionats del Street Art poden tornar a fer visites guiades per a descobrir les magnífiques mostres d'art urbà que amaga la ciutat. CaminArt recupera aquest dissabte 5 de novembre l'original ruta en la qual els participants tenen l'oportunitat de conéixer l'art urbà del centre històric de València, i que ens acosta als artistes referents d'aquesta disciplina en l'àmbit nacional i internacional. València, fins a l'any passat, no s'havia sumat a aquest tipus de recorreguts, que sí que es fan en algunes grans ciutats espanyoles i europees.

14690891_1116701551718394_8315903210538077633_nLa veritat és que un bon nombre d'artistes urbans carregats de creativitat han convertit molts racons de la ciutat de València en un gran museu a l'aire lliure. Les façanes dels edificis, murs de solars, mitgeres o persianes de comerços es converteixen en vertaderes obres d'art, en el llenç d'aquells artistes de carrer que utilitzen qualsevol suport per a transmetre un missatge, una expressió o, simplement, donar vida i color al paisatge urbà dels barris. Sens dubte, el Street Art ha passat a convertir-se en tot un fenomen, aconseguint atraure l'atenció cap a l'art d'un gran nombre de persones en estar en el carrer a la vista de tot el món, fora de museus i sales d'exposicions, en qualsevol racó de les ciutats. Prova d'això és el Festival d'Art Urbà Poliniza, o M.I.A.O Fanzara (Museu Inacabat d'Art Urbà), que té lloc en aquesta xicoteta localitat de Castelló, o Intramurs, Festival per l´Art en el qual les intervencions urbanes també tenen el seu protagonisme.

Els promotors d'aquest "Street Art Tour", expliquen que "les rutes han tingut una gran acollida des que la llancem per primera vegada a l'abril del 2015, la qual cosa demostra que aquestes intervencions murals tan cridaneres generen un gran interés". Es tracta d'una ruta molt "dinàmica" i "canviant", ja que en tractar-se d'art efímer moltes pintures són esborrades, i substituïdes per altres noves, fet que també canvia el paisatge urbà. Per això, cap ruta és igual a l'anterior, - explica Esteban Longares - , per la qual cosa la gent que ja ha vingut a rutes anteriors pot repetir; a més, en la nova edició abastem altres barris de Ciutat Vella a més del barri del Mercat i El Carme, com Velluters. "D'aquesta forma pretenem seguir difonent l'art urbà, posant el nostre gra d'arena perquè la societat ho comprenga i ho valore com qualsevol altra manifestació artística". Per això compten amb Belén García, doctora especialista en Grafit i Art De carrer, especialitzada en el Street Art de València. "Amb les rutes la gent pot entendre el que és el grafit i el post-grafit, el 'tag' i el bombardeig de signatures, les tècniques, estils, etc.", explica.

En els últims anys, València ha passat a ser una de les ciutats referents de l'art urbà en l'àmbit internacional, per la qualitat i quantitat de les obres i artistes. No és casualitat que el Street Art s'haja convertit en un nou reclam turístic. En els barris del centre històric – i uns altres de la perifèria - hi ha un magnífic art de carrer. Són molts els artistes urbans que donen llum i color a llocs grisos, deteriorats i despersonalitzats, i que a més solen tenir un missatge cridaner que convida a la reflexió.

A més de Velluters i El Mercat, el barri del Carmen és quasi una obligació per a aquell al que li agrade l'art urbà. En els seus carrers es pot trobar les obres de molts artistes i de totes les especialitats: Julieta, Blu, Escif, Deih, Cere, Hyuro, Pantone, Disneylexia, etc. Cadascun d'ells té un estil propi; reconéixer els trets dels principals artistes és un dels principals objectius de la ruta.

Destacats