25n
25N
25N

Torna "València Cuina Oberta", una oferta gastronòmica en 59 restaurants

Torna "València Cuina Oberta", una oferta gastronòmica en 59 restaurants
14/10/2016 -

Torna la convocatòria ‘València Cuina Oberta’, una proposta de promoció gastronòmica que pretén acostar a la ciutadania i persones visitants la gran riquesa de la gastronomia valenciana i del sector de la producció, la distribució i la restauració de la nostra ciutat. La regidora de Turisme, Sandra Gómez, ha presentat este dijous la nova edició, que inclou nombroses novetats i propostes.

Tal com ha explicat Gómez, la nova convocatòria permet posar novament en valor “l’excel·lent qualitat de la primera matèria de la gastronomia valenciana, amb el Mediterrani i l’horta com a principals referents”. La delegada s’ha referit a l’elecció de València com a Capital Mundial de l’Alimentació, “una excel·lent recompensa al treball de tot el sector –ha subratllat– i una oportunitat de visibilitat internacional per a promocionar els nostres productes de proximitat i el nostre receptari”.

Gómez ha agraït “a totes les persones que han fet possible esta XV edició de València Cuina Oberta, un esdeveniment plenament consolidat en la ciutat amb les seues 14 edicions celebrades ja, en les qual s’han servit uns 200.000 menús, la qual cosa ha suposat un impacte econòmic de vora 6,5 milions i mig d’euros”. “Això constituïx –ha continuat la regidora– una aposta d’èxit per a dinamitzar el consum de la gastronomia de la Comunitat Valenciana”, i per això ha agraït “el treball diari de productors, distribuïdors i restauradors per a oferir a valencians i visitants els millors plats, i un servici de qualitat al nivell de la nostra ciutat”.

La XV València Cuina Oberta compta amb la participació de 59 restaurants, que oferiran menús gurmet amb preus especials (a 20 euros al migdia i 30 euros a la nit). A més, hi prenen part de nou els 3 restaurants amb estrela Michelin de la ciutat: El Poblet, Ricard Camarena i El Riff, les propostes dels quals tindran un suplement –com en altres ocasions– de 15 euros. Al llistat de locals se sumen en esta edició Dos Estaciones, Esencia i Sucede (este acabat d’inaugurar).

Sandra Gómez ha subratllat que, al tractar-se d’una edició especial, la número 15, s’hi han introduït algunes propostes noves, com una visita guiada pel Centre Històric, que inclourà un tast de vins valencians; una visita guiada al Mercat Central; o rutes amb bicicleta de l’Orxata i de l’Arròs. Tot això, així com el llistat complet de restaurants participants està disponible en la web www.valenciacuinaoberta.com.

Un grup de treball específic sobre el producte gastronòmic

La gastronomia a València s’ha convertit en un dels principals productes turístics d’atracció, amb una demanda que creix any rere any. Més de 7 milions de visitants internacionals viatgen cada any a Espanya, en part atrets per la gastronomia, un dels segments de major dinamisme. “Per això –ha explicat Sandra Gómez– des de la Fundació Turisme València, amb el suport del Govern municipal, s’ha decidit anar més enllà i reforçar l’aposta per este producte com a element clau de la seua estratègia promocional internacional”. La regidora ha anunciat la constitució d’un grup de treball específic per a promocionar la gastronomia com a producte, que està integrat per productors, distribuïdors, gestors d’esdeveniments, xefs i empreses turístiques.

“Estem creant nous suports de comercialització per a promocionar el nostre producte gastronòmic –ha explicat– precisament per a posicionar internacionalment la ciutat com una destinació gastronòmica, a través de presentacions en l’estranger, com la que realitzarem a Londres la setmana que ve”. I en esta mateixa línia s’inclouen accions i projectes com les Jornades d’Arrossos Mariners, la III Fira Gastronòmica, o el nou nou Festival Gastronòmic Internacional, que s’impulsarà en breu, amb un format nou. “I és que València –ha conclòs Gómez– té un enorme potencial per a posicionar-se i diferenciar-se com a destinació gastronòmica: compta amb talent, productes, recursos i tradició per a aprofitar les oportunitats que oferix l’interés per la gastronomia”.

Per la seua banda, el director de Turisme València, Antoni Bernabé, ha explicat l’estratègia de la Fundació, “dirigida a posicionar València com una ciutat de la gastronomia i dels aliments de primera qualitat”. Bernabé ha destacat la designació de València com a Capital Mundial de l’Alimentació per la FAO, “que se suma al reconeixement de la nostra gastronomia que creix any rere any”.

Per això, ha assegurat, “estem en un moment magnífic per a impulsar tot el que puguem la gastronomia com un dels principals atractius de la ciutat”. Bernabé ha explicat que al llarg de l’últim any s’està treballant “a estructurar i articular bé l’oferta turística de la ciutat al voltant de programes de producte, i volem que la gastronomia siga un d’eixos productes estrela”. Ja s’han definit productes com el turisme de congressos, de creuers, la film ‘office’ (que, en els seus primers mesos de funcionament ja ha rebut 160 sol·licituds de rodatge)… “I ara la gastronomia –ha indicat– al voltant de diversos objectius: el primer és articular una agenda gastronòmica potent al llarg de tot l’any”.

Antoni Bernabé ha conclòs referint-se al grup de treball específic creat basant-se en això, en el que participen mercats, restaurants, universitat, la Conselleria d’Agricultura, i les regidories d’Agricultura i Comerç, que ja ha començat a desenvolupar nous suports de comunicació específics sobre la gastronomia.

La presentació de la XV edició de València Cuina Oberta ha conclòs amb l’entrega de premis i reconeixements al treball realitzat pels establiments participants. El Millor Menú, votat pels clients, de l’edició de primavera ha sigut per al restaurant El Poblet.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − catorze =

museo prehistoria
museo prehistoria