Torna 'Proyecto Blackstar' i estrena a València de 'Nora'

Guardar

proyectoblackstar_med
proyectoblackstar_med

El centre cultural de Russafa acull l'estrena de l'obra teatral (5 de març) Nora escrita i interpretada per Jèssica Fortuny. Una història sobre la presa de consciència d'una relació de violència psicològica que forma part del '6é Cicle Companyies Valencianes'.

Celebrant el centenari de Glòria Fortes, la companyia gaditana Després del Drap estrena a València El Tren Chimeneo (4 i 5 de març), divertida peça familiar en la qual s'entremesclen textos originals amb adaptacions i extractes de les històries creades per l'autora.

El teatre acull la presentació del disc de Santero i els seus xics (divendres 3) i el retorn de l'espectacle Projecte Blackstar (4 de març), en el qual Remi Carreres, Samuel Regna, Pablo 'Andreas' Pérez, Dani Cardona i l'artista gràfic Epi Neuraska recreen l'univers i els temes de l'últim disc de David Bowie.

nora_1Anticipant-se a les celebracions pel Dia Internacional de la Dona Treballadora i dins del VI Cicle Companyies Valencianes, aquest diumenge Sala Russafa estrena a València l'obra de teatre Nora Premi del Públic del Festival Escenia i que va donar origen al llibre homònim publicat per Bromera. Una valenta peça de la formació de Picassent El Soterrani interpretada per la seua autora, Jèssica Fortuny, que retrata el maltractament psicològic i la violència de gènere barrejant casos verídics amb ficció. Usant projeccions i altres recursos escènics és recrear el procés de presa de consciència d'una relació tòxica a través de les vivències del seu protagonista, que espera en una sala d'espera abans d'una entrevista de treball.

La programació escènica del cap de setmana es completa amb un homenatge a una de les escriptores més cèlebres de la literatura espanyola, Glòria Fortes, quan es compleixen 100 anys del seu naixement.

La companyia gaditana Després del Drap estrena a València El Tren Chimeneo (4 i 5 de març,), espectacle que pren com a nom el títol d'un dels poemes més populars de l'escriptora. En aquesta divertida peça es recrea el pintoresc i entranyable univers de l'escriptora, on regnen conceptes com la llibertat, el respecte per la naturalesa i, sobretot, l'amor per les lletres. Ana Oliva i María Duarte interpreten aquest espectacle per a espectadors a partir de 5 anys que dirigeix Gaspar de la Zaranda i en la qual s'entremesclen textos originals amb adaptacions i extractes de les històries creades per la personalíssima Fortes.

EN ELS CONCERTS DE SALA RUSSAFA, TORNA 'PROJECTE BLACKSTAR' I PRESENTEN DISC SANTERO I ELS XICS I JAVIER RUIBAL

En la programació musical, el divendres 3 de març (23h), Sala Russafa acull la presentació del primer LP de Santero i Els Xics, una formació que naix de la unió del component de la Pulquería, Miguel Ángel Escrivá, amb el seu germà Joseman, Soni Artal i Marc Guardiola. En 2015 van donar a conéixer les seues primeres cançons en el EP Bons i Dolents. Ara publiquen Ventura, un disc amb 13 temes que defineix un rock pausado, en el qual preval la senzillesa i la nitidesa de les cançons, treballant un so que beu dels clàssics dels 50's, 60's i 70's en melodies elegants, amb cert toc artesanal. L'endemà passat del seu pas per la sala Costello Club de Madrid, presentaran en la seua València natal aquest treball amb el qual la formació aferma el seu estil.

El dissabte 4 (23h), davant les peticions del públic, torna a l'escenari de Sala Russafa 'Projecte Blackstar' que el passat 3 de febrer va esgotar les localitats i va deixar a molts amb les ganes de gaudir d'aquest especial homenatge a la figura de David Bowie. Concebut com un espectacle, projeccions audiovisuals realitzades per l'artista gràfic Epi Neuraska s'uneixen a la interpretació de Remi Carreres (baix i efectes), Samuel Regna (veu i guitarra acústica), Pablo 'Andreas' Pérez (saxo i efectes) i Dani Cardona (bateria i percussions) per a portar a l'escena al complet l'últim disc de l'artista britànic, Blackstar, publicat dos dies abans de la seua mort i que mai va poder tocar en directe.

Carreres lidera aquesta iniciativa en la qual durant 7 mesos han treballat les últimes cançons de Bowie, despullant-les per a descobrir la seua essència i vestir-les de nou, amb arranjaments propis que respecten la intenció de l'autor però deixen espai a la personalitat musical dels intèrprets. L'experiència es completa amb la recreació gràfica de l'univers del disc gràcies a projeccions audiovisuals vives, que creixen i es desenvolupen en directe, influïdes per la intensitat del concert. Una invitació a l'exploració, el joc i el risc que és tota una reivindicació de l'esperit i llegat de Bowie que va obtenir grans crítiques i que torna amb algunes novetats en el repertori.

Destacats