25n
25N
25N

Torna 'Lidereses', el programa de València Activa i CEV per a fomentar el lideratge femení

Torna 'Lidereses', el programa de València Activa i CEV per a fomentar el lideratge femení
06/12/2020 -

‘Lidereses’, el programa de foment del lideratge femení impulsat per l’Ajuntament de València, a través de València Activa, juntament amb la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), comptarà amb una segona edició, gràcies a la qual 60 dones valencianes adquiriran competències per a accedir a llocs directius.

Pilar Bernabé, responsable de l’Àrea de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, ha explicat que ‘Lidereses’ és un programa inspiracional, d’autoconeixement, suport i apoderament per a dones professionals que ocupen o puguen ocupar llocs directius en les seues empreses”. A més, Bernabé ha avançat que “com a novetat en esta segona edició del programa, atesa la petició de les participants de la primera edició, posem en marxa un nivell avançat dirigit a aquelles participants que hagen completat ja el nivell inicial perquè puguen continuar aprofundint en aspectes clau que els permeten avançar com a dones lideresses”.

“Un dels reptes que tenim al davant és aconseguir tancar eixa bretxa de gènere que encara ens afecta, sobretot en qüestions de direcció i lideratge. Per això, des de València Activa vam crear Espai Lidera, un punt on referenciar el talent de les emprenedores i dirigents valencianes. I, en aquesta línia treballem també gràcies a aquesta nova col·laboració amb CEV: amb Lidereses lluitem de manera directa i efectiva contra el sostre de cristall”, ha defensat Bernabé.

Per part seua, la presidenta de CEV València, Eva Blasco, ha assegurat que “cal afavorir la presència i participació de les dones en els llocs de direcció, és essencial per a l’avanç de les empreses, per tant, ha de ser un dels eixos fonamentals de la cultura empresarial. Amb aquest objectiu des de CEV València s’han realitzat diferents accions entre les quals destaca la clara aposta pel foment del lideratge femení, fruit d’això és la col·laboració amb València Activa amb ‘Lidereses'”.

NOVA EDICIÓ: DOS NIVELLS I MÉS HORES DE MENTORING

El programa consisteix en una ruta formativa totalment personalitzada en la qual s’abordaran aquells aspectes que les participants consideren clau en el seu desenvolupament professional. L’objectiu és impulsar i afermar la seua carrera professional en llocs de responsabilitat. Per a això es treballarà des de l’aprenentatge experiencial, l’autoconeixement i l’apoderament.

Enguany, se celebra la segona edició d’este programa i com a novetat, a més, d’incloure’s un nivell avançat per a aquelles participants que hagen completat ja el nivell bàsic, s’incrementa el nombre d’hores en el nivell inicial respecte a l’edició anterior. L’horari es determinarà entre la participant i la mentora i les sessions es realitzaran de manera telemàtica, preferentment durant la jornada laboral.

Les dones que participen en el programa Lidereses nivell inicial rebran sessions de mentoring que els ajudaran a identificar i resoldre problemes; sobre gestió del canvi, entrenament en habilitats i competències; sobre marca personal i relacions de networking i també podran conéixer eines per a l’anàlisi de tasques i resultats. Per part seua, les Lidereses que hagen cursat el nivell inicial poden rebre sessions de mentoring sobre intel·ligència emocional; diversitat en la gestió d’equips i comunicació d’alt impacte. Les participants comptaran també amb la possibilitat de participar en accions i iniciatives posades en marxa des de València Activa i la CEV relacionades amb el lideratge i l’apoderament femení, trobades de treball dinàmics i participatius per a potenciar el networking.

Les dones que vulguen participar en aquest programa hauran de presentar abans del 15 de desembre la seua sol·licitud, que podran trobar en la pàgina web de València Activa. El nivell inicial d’aquest programa està dirigit a treballadores per compte d’altri, preferentment empadronades a la ciutat de València, i treballen en empreses valencianes o de la seua àrea funcional, que puguen acreditar experiència en direcció d’equips i/o projectes. També serà imprescindible que compten amb la recomanació de l’empresa en la qual actualment treballen per considerar-les potencials directives o persones clau dins de la seua estructura. Per part seua, les dones que vulguen accedir al nivell avançat tenen com a únic requisit haver completat el nivell inicial.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre + vint =