25n
25N
25N

El toc de queda, en mans de les comunitats autònomes a partir del 9 de novembre

El toc de queda, en mans de les comunitats autònomes a partir del 9 de novembre
27/10/2020 -

El Govern deixarà en mans de les comunitats autònomes la possibilitat d’alçar el toc de queda a partir del 9 de novembre, segons es recull en el nou reial decret de pròrroga de l’estat d’alarma per a fer front a la pandèmia del coronavirus que ha aprovat aquest dimarts el Consell de Ministres, i que previsiblement aprovarà el dijous el Congrés.

El text, al qual ha tingut accés Europa Press, assenyala que aquesta mesura serà eficaç “quan l’autoritat competent delegada respectiva així el determine a la vista de l’evolució dels indicadors sanitaris, epidemiològics, socials, econòmics i de mobilitat, prèvia comunicació al Ministeri de Sanitat”, i afig que “l’eficàcia de la mesura no podrà ser inferior a set dies naturals”.

D’aquesta manera, el confinament nocturn de 23.00 a 06.00 hores –modulable lleugerament– que va decretar el Govern en tot el territori menys a Canàries en el reial decret aprovat en Consell de Ministres extraordinari del diumenge deixarà de ser obligatori en el moment en què entre en vigor el nou decret de pròrroga, a les 00.00 hores del dia 9 de novembre.

SI NO l’ALCEN, SEGUIRÀ EN VIGOR

Això sí, la norma afig que si els governs autonòmics no prenen cap decisió respecte a la seua “modulació, flexibilització o suspensió”, la mesura del toc de queda “conservarà la seua eficàcia, en els termes previstos amb anterioritat al començament de la pròrroga autoritzada”.

El reial decret aprovat aquest dimarts pel Consell de Ministres recull així mateix la vigència de sis mesos que defensa el Govern, malgrat les peticions que ha rebut per part del PP i d’altres partits de l’oposició, fins i tot dels seus previsibles suports, per a acurtar aquest període.

“La pròrroga s’estendrà des de les 00.00 hores del dia 9 de novembre de 2020 fins a les 00.00 hores del dia 9 de maig de 2021”, confirma el decret, en el qual també s’especifica que durant la pròrroga es mantenen les condicions establides en el primer reial decret del diumenge 25 d’octubre amb el qual es va declarar el segon estat d’alarma a nivell nacional de l’any.

D’aquesta manera, les comunitats continuaran sent en aquesta pròrroga les autoritats competents delegades per a decidir, per exemple, si decreten confinaments perimetrals dels seus territoris o limiten el nombre de participants en reunions públiques o privades, com es va establir ja el diumenge. I a partir del 9 de novembre, podran també decidir sobre el toc de queda.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × tres =