25n
25N
25N

Toc de queda: com se celebrarà el Nadal?

En les mesures que ha donat a conéixer el Govern, l’aforament màxim per a les reunions ha quedat fixat en sis persones (a excepció de si són convivents), la qual cosa impedirà a moltes famílies celebrar els tradicionals menjars i sopars amb normalitat

Toc de queda: com se celebrarà el Nadal?

El president del Govern, Pedro Sánchez, compareixia el diumenge per a anunciar l’entrada en vigor d’un nou estat d’alarma que afectarà a les festes de Nadal, decretant el confinament nocturn de tot el país mitjançant el toc de queda. En el cas de la Comunitat Valenciana, el toc de queda s’ha establert entre la mitjanit i les 6 del matí. Com els anteriors, aquest estat d’alarma tindrà una durada inicial de 15 dies, però Pedro Sánchez ja ha avançat que buscarà el suport majoritari del Congrés per a allargar-lo durant sis mesos, fins al 9 de maig, sempre que no es frene i reduïsca la incidència de la segona ona de contagis.

Com se celebrarà el Nadal amb l’estat d’alarma?

En les mesures que ha donat a conéixer el Govern, l’aforament màxim per a les reunions ha quedat fixat en sis persones (a excepció de si són convivents), la qual cosa impedirà a moltes famílies celebrar els tradicionals menjars i sopars amb normalitat.

En el cas de realitzar les celebracions en un restaurant, de nou, les comunitats autònomes tenen a les seues mans la llei per a restringir, si així ho decideixen, les reunions en l’exterior. En aquest moment les taules en un establiment hostaler no poden superar les sis persones. A partir d’ací, es podran establir que siguen menys (com Galícia, que les ha reduït a 5) però en cap cas més.

El mateix ocorre pel que respecta a les reunions a les cases. Cada govern autonòmic podrà optar per restringir els grups en l’àmbit públic, en el privat, en tots dos o en cap. Sí que caldrà tenir en compte que, tant en un establiment com en una casa, si se celebra un sopar haurà de finalitzar amb el temps suficient perquè els que participen d’ella puguen arribar als seus domicilis abans de l’inici del toc de queda.

Pel que fa a la mobilitat entre autonomies, en cas d’haver de desplaçar-se a un altre territori per a celebrar les festes amb la família, continua sent possible tret que els seus governs autonòmics decidisquen el contrari. I és que el Govern permet a les comunitats autònomes prendre la decisió en aquesta qüestió. “S’estableix la possibilitat de limitar l’entrada i sortida dels territoris de les comunitats autònomes i ciutats amb estatut d’autonomia, així com d’àmbits territorials de caràcter geogràficament inferior, amb unes certes excepcions, amb el propòsit de reduir substancialment la mobilitat del virus”, assenyala el BOE. Per tant, la limitació de grups de persones dependrà de les restriccions per als desplaçaments entre comunitats autònomes o si hi ha actiu un confinament perimetral. Si el territori en qüestió no sofreix cap de les prohibicions, es podrà viatjar sense problema.

La situació actual ha provocat ja la cancel·lació de la festa de les campanades en la plaça de l’Ajuntament de València i obligarà a repensar actes multitudinaris com les Cavalcades de Reis.

A l’espera de com es desenvolupe la situació en les pròximes setmanes i si es mantenen, s’alleugereixen o s’endureixen les restriccions de cara a la fi de desembre, l’única cosa segura és que enguany es brindarà, més que mai, per la salut.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − 14 =