El toc de queda a la valenciana costarà als hostalers un milió d'euros al dia

La Coordinadora d'Hostaleria dels Barris de València considera essencial que els locals d'oci recuperen com més prompte millor la seua activitat, en horari diürn, prestant serveis d'hostaleria per a evitar la seua ruïna definitiva

Guardar

manifestacion-sector-hosteleria
manifestacion-sector-hosteleria

L'anunci realitzat pel president de la Generalitat, Ximo Puig, sobre aplicar el toc de queda o confinament nocturn, de 00.00 a 06.00 del matí, tindrà un cost d'1 milió d'euros per a l'hostaleria de València ciutat i de 5,5 milions d'euros a nivell autonòmic. Unes xifres que suposen una nova garrotada per a l'activitat de les pimes hostaleres, que, en aquests moments, suporten caigudes de facturació per damunt del 50% respecte a 2019.

Segons dades recopilades pel col·lectiu, per cada hora menys d'activitat la mitjana es deixa d'ingressar una mitjana de 160 euros al dia, depenent de la mena de local i per zones. Sobre aquest tema, recalquen que cal tindre en compte que tancar a les 00.00 hores significa que mitja hora abans, com a mínim, cal començar al desallotjament dels clients i la recollida de cadires i taules de terrasses.

En aquest context, i tenint en compte que les reunions familiars i d'amics són els que més focus de contagi provoquen, i que, previsiblement, es multiplicaran, com a alternativa a les restriccions del toc de queda, "no sembla que aplicar noves restriccions a l'activitat dels establiments públics, que desenvolupen la seua activitat amb tota mena de mesures preventives, puguen contribuir a reduir les xifres de contagi".

Al costat de la complicada conjuntura per a l'hostaleria, són els locals d'oci els que es troben en una situació més dramàtica, a conseqüència de l'encadenament dels tancaments decretats per la Generalitat. Per això, des de la Coordinadora, "considerem essencial que han de recuperar com més prompte millor la seua activitat en horari diürn i prestant serveis d'hostaleria per a evitar la seua ruïna definitiva.

PLA DE RESCAT REAL

De la mateixa forma, des del col·lectiu insisteixen que el sector necessita un pla de rescat real, que contemple ajudes directes i incentius similars a les que s'han posat en marxa per a altres sectors, com el bo turístic llançat fa uns dies. "Els diners ha d'arribar a tot el teixit empresarial més vulnerable i afectat per la crisi", remarquen des de la Coordinadora.D'altra banda, l'associació d'associacions de l'hostaleria de València, manté que "les mesures jurídiques del Consell generen perplexitat entre les pimes i els treballadors del sector, ja que "veiem com s'acumulen mesures sense control ni capacitat d'avaluació d'aquestes, que fan que cada vegada tinguem menys confiança en la seua eficàcia".
Destacats