25n
Orgull
Orgull

Toni Gaspar apel·la al diàleg enfront de “discursos inflamats plens de soroll electoral”

Toni Gaspar apel·la al diàleg enfront de “discursos inflamats plens de soroll electoral”
26/03/2019 -

El president de la Diputació de València, Toni Gaspar, ha afirmat aquest dimarts, durant l’últim ple de la corporació abans del procés electoral, que “és més necessari que mai creure en les institucions en aquests temps d’incertesa on impera la inestabilitat”. D’aquesta forma, Gaspar ha instat a “superar aqueixa histèria institucional amb projectes polítics i recuperar així l’esperança en les institucions que representem”.

El president ha tancat amb aquesta reflexió un ple en el qual ha agraït el treball exercit per les treballadores i treballadors de la corporació, així com el dels grups polítics de l’equip de govern i l’oposició, durant la legislatura que arriba a la seua fi. Gaspar ha fet una crida “a la responsabilitat de totes les persones que integrem aquesta Diputació per a vetlar per un bon procediment electoral”, i ha obert un període de “silenci institucional perquè parlen les urnes”.

Abans, el màxim responsable de la Diputació ha insistit en la necessitat de “consens i diàleg enfront de discursos polítics inflamats i amb certa hemorràgia de soroll electoral”. També ha recordat que aquesta capacitat per a aconseguir acords entre diferents “exaspera als irresponsables”, i que “el foment de l’odi mai ha sigut rendible per a una societat”.

En la mateixa línia, el president de la Diputació considera que “la ira pot ser efectiva per a mobilitzar però no per a raonar”, i apel·la a “la responsabilitat dels representants polítics de les diferents institucions a l’hora d’afavorir la convivència, el benestar i la concòrdia”. En opinió de Gaspar, “els que ens dediquem a fer política estem més allunyats entre nosaltres que ho estan les persones a les quals representem”.

Com a epíleg d’aquesta reflexió que acomiada aquest període legislatiu en la Diputació, Toni Gaspar aposta per “mostrar les diferències de manera responsable, tractant d’ocultar dogmes i personalismes, sense utilitzar l’enfrontament com a estratègia”. I ha recorregut al capítol 13 de la Constitució de 1812 per a finalitzar la seua intervenció i el ple: “l’objecte de govern és la felicitat de la nació, ja que la fi de tota societat política no és un altre que el benestar dels individus que la componen”.

Consell de l’Horta

Quant al ple de març, tots els grups han aprovat per unanimitat la declaració institucional que acorda destinar els fons llevats al personal que es va sumar als aturs del 8 de març, Dia Internacional de la Dona, a polítiques d’Igualtat i lluita contra la Violència de Gènere posades en marxa des de la corporació provincial.

D’altra banda, en la sessió plenària s’ha aprovat també, amb els vots a favor de l’equip de govern, el conveni que permetrà a la Diputació formar part del futur Consell de l’Horta, on 44 localitats de la província figuraran com a municipis protegits. La diputada de Ciutadans s’ha abstingut i el PP ha rebutjat aquesta adhesió a l’ens contemplat en la Llei de Protecció de l’Horta de 2018, en considerar que “aquest text s’oblida del llaurador, sobretot del no professional”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze + divuit =