Toni Cantó oblida que té 'cases'

El líder de Ciutadans en la Comunitat va oblidar detallar en les seues declaracions una casa a Orpesa i va posar una altra de Gran Canària com a propietat d’una societat mercantil

EP

Toni Cantó oblida que té 'cases'
11/06/2019 -

L’actor i polític valencià Toni Cantó, va passar el mes passat de ser diputat a Madrid per València a ocupar un seient en les Corts. En la seua arribada i eixida de la capital del Congrés dels Diputats degué declarar els seus béns patrimonials, així com els seus ingressos. Uns tràmits en els quals al líder de ciutadans en la Comunitat va detallar com a pis una finca de 4.000 metres quadrats en gran canària -que ara embene- i va oblidar detallar la propietat d’un pis a Orpesa.

El polític ha posat a la venda, recentment, la ‘casa’ de Gran Canària. Es tracta d’una ‘casa cova’, dins d’una parcel·la de gran grandària en mal estat de conversa. L’habitatge, que tenia un preu inicial de 75.000 euros, va ser posada en catàleg per 35.000, una reducció del 53% sobre el seu preu. Finalment ha sigut venuda a aqueix preu. Es tracta d’un habitatge que, encara que ara torna a l’actualitat, ja ho va ser: l’actor va adquirir l’immoble a través d’una societat mercantil anomenada Sarete S.L. creada en 2003.

Això li va valdre nombroses crítiques i acusacions d’utilitzar aquest sistema per a estalviar-se el pagament d’impostos, com podria haver realitzat mitjançant una altra societat en cobrar pagaments de Canal 9. De Sarete S.L. Cantó és l’únic administrador, segons ha detallat el diari Informació, i la ‘casa cova’ és propietat de la Societat. Així, en la declaració de patrimoni, l’actor només declare posseir el nominal d’accions necessàries per a mantenir la societat, poc més de 3.000€.

Orpesa, Madrid i Eivissa

No és la primera ‘trobada’ amb immobles. També va oblidar assenyalar en la seua declaració de béns i rendes d’obligat compliment en el Congrés, un apartament a Orpesa. Es tracta d’un habitatge que va adquirir en 2017 i que el partit, en ser preguntat per l’assumpte, van atribuir a una “distracció”.

També és propietari d’un pis a Madrid de 71 metres quadrats, una casa de 339 metres -en una parcel·la de 2.342- en Torrelodones i un xalet a Eivissa de 120 en una parcel·la de 2.581 metres.

L’oposició va relacionar el cas de la Societat de Cantó amb el del Ministre de Ciència en funcions, Pedro Duque. Aquest posseeix un xalet a Xàbia també a través d’una societat patrimonial, alguna cosa que li permetria pagar menys impostos a l’hora d’adquirir l’immoble.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 + 5 =

programacion rialto
cultura als barris 2019
anna i la maquina del tiempo
anna i la maquina del tiempo
cultura als barris 2019
cultura als barris 2019