caixa popular

165.000 quilos de tomaca en la Tomatina de Bunyol

La Tomatina de Bunyol se celebra l’últim diumenge d’agost

165.000 quilos de tomaca en la Tomatina de Bunyol
29/08/2017 -

Els veïns de la localitat valenciana de Bunyol ja estan preparats per a gaudir d’unes de les festes internacionals espanyoles. I és que tan sols queda un dia per a viure una nova edició de la famosa Tomatina de Bunyol, declarada d’Interés Turístic Internacional l’any 2002. Una vegada més, el municipi espera acollir al voltant de 22.000 persones, que llançaran 165.000 quilos de tomaca, 5.000 quilos més que l’any passat, durant una hora.

Aquesta gran batalla de la tomaca se celebrarà demà, 30 d’agost, al matí. I com ja ocorre des de fa cinc anys, si vols formar part de la Tomatina, has de comprar la teua entrada per a poder accedir a la Zona de Tomaques. Una mesura que aquesta localitat valenciana es va veure en l’obligació d’adoptar a causa de la gran afluència de gent que, cada any, aquesta pintoresca festa congrega.

La Tomatina de Bunyol va nàixer l’últim diumenge d’agost de l’any 1945, quan uns joves, intentant obrir-se pas en una desfilada, van fer que un participant caiguera a terra. Aquest va respondre llançant-los tomaques d’un puesto de verdura proper, la qual cosa va provocar el començament d’una autèntica batalla de tomaques. A l’any següent, aquests joves van tornar a repetir aquesta batalla de forma voluntària.

A partir de llavors, la Tomatina va ser prohibida en diverses ocasions, però va ser la insistència del poble per mantenir aquesta divertida tradició el que va acabar convertint aquesta festa en un esdeveniment oficial, però també en un dels actes més esperats tant pels veïns de Bunyol, com per als nombrosos visitants que, cada any, s’acosten al municipi per a gaudir d’una espectacular batalla campal.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 + dotze =

viva gym canovas
exposicion caps tallats
25n Foios