25n
25N
25N

Tomasa Sawyer, candidata a dos Premis Max, desembarca al Palau de les Arts per a seguir cantant a la llibertat abans d'iniciar la seua gira nacional

El musical acaba de ser seleccionat com a candidat al Premi Max per Millor Adaptació Teatral i Millor Vestuari

Tomasa Sawyer, candidata a dos Premis Max, desembarca al Palau de les Arts per a seguir cantant a la llibertat abans d'iniciar la seua gira nacional
03/03/2017 -

Seleccionat com a candidat al Premi Max per Millor Adaptació Teatral i Millor Vestuari, el musical Les aventures de T.Sawyer de la Teta Calva desembarca del 7 al 12 de març al Palau de les Arts Reina Sofia per a seguir cantant a la llibertat, combatre l’avorriment amb la imaginació i defensar la infància com un dels majors tresors.

Després del seu pas pel Teatre El Musical durant quasi dos mesos amb funcions per a escolars i dues per al públic familiar, Joe Harper, Tomasa Sawyer i Huckleberry Finn tornen així als escenaris valencians amb Les aventures de T.Sawyer, una producció del Teatre Escalante i la Diputació de València, la història de la qual, una adaptació lliure dels textos de Mark Twain escrita per Xavo Giménez i María Cárdenas fomenta els valors de l’amistat, el respecte i la tolerància.

La diputada de Teatres, Memòria Històrica i Inclusió Social, Rosa Pérez Garijo, mostra el seu agraïment a l’intendent del Palau de les Arts, Davide Livermore, “per haver-nos deixat la Sala Martín i Soler per a representar Les aventures de T. Sawyer”: “Per a nosaltres, en aquest curs ha sigut molt important la col·laboració d’altres administracions com la del Palau de les Arts en aquest cas, dependent de la Generalitat Valenciana, o la del Teatre El Musical, de l’Ajuntament de València, ja que tots dos acords ens ha permès mantenir tota la nostra programació i poder oferir així al públic infantil, juvenil i familiar les obres i produccions de l’Escalante”. Per la seua banda, Davide Livermore destaca que l’arribada de l’Escalante a Les Arts mostra el que ha de ser el model d’un teatre públic: “Una institució que interactua, coopera i aporta al seu teixit cultural. Un model en el qual teatres grans i xicotets treballen braç a braç per a garantir un servei cultural a la ciutadania. Aquest és un primer pas, la nostra primera col·laboració amb la Diputació de València, a la qual estem encantats d’obrir les portes de Les Arts”.

Les aventures de T.Sawyer, que fomenta la lectura com a motor d’aventures i eina de creativitat i promou el valor d’una educació basada en la igualtat, va ser seleccionat el passat mes de febrer per a ser representat en FETEN 2017, la fira europea més important d’arts escèniques per al públic infantil i juvenil, en el qual va obtenir el Premi al Millor Vestuari.

“L’experiència de FETEN ha sigut molt superior a l’esperada. Des que es va baixar el teló hem començat a tancar dates per a una gira nacional. Les dues funcions van ser màgiques. Més de sis-centes persones cada dia clavades a la butaca. És bell veure a xiquets, pares i professionals del món del teatre, gaudir tant! Fins a la premsa va comentar l’endemà la llarguíssima estona que el públic va estar aplaudint. Aqueix és el millor premi per a nosaltres”, explica Xavo Giménez, director de la companyia La Teta Calva.

País Basc, Murcia, León, Mallorca, Valladolid i Madrid són algunes de les ciutatsque visitarà Tomasa Sawyer en la seua gira nacional, després de passar per la Sala Martin i Soler del Palau de les Arts amb funcions per a col·legis del 7 al 10 de març, i dues noves funcions per al públic familiar el dissabte 11 i el diumenge 12 de març a les 18 hores.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 + 12 =