caixa popular

L'Ajuntament insta a exigir als fabricants de tovalloletes que indiquen de manera visible que es depositen al fem

L'Ajuntament insta a exigir als fabricants de tovalloletes que indiquen de manera visible que es depositen al fem
23/10/2017 -

El regidor del Cicle Integral de l’Aigua, Vicent Sàrria, ha anunciat hui que presentarà una moció al ple municipal d’aquest dijous on insta tant al Ministeri com a la Conselleria d’Indústria que regule les tovalloletes higièniques perquè els fabricants facen un esforç informatiu especial en els envasos, indicant d’una manera ben visible que es tracten com un residu sòlid que han de depositar al fem i no es pot tirar a l’inodor, igual que es fa amb un altre tipus de productes d’higiene personal, com ara compreses, tampons o preservatius.

Sarrià ha pres aquesta iniciativa “davant l’ús inadequat de les tovalloletes higièniques”. “Els fabricants d’aquest producte han d’actuar amb responsabilitat per a evitar els efectes econòmics i mediambientals que es deriven d’això, informant les persones consumidores sobre el seu perjudici”, ha expressat el regidor. Així, els ha emplaçat a “canviar la informació i indicar que aquest tipus de residus no es poden llançar al vàter”. “És responsabilitat de tots canviar els hàbits dels usuaris i usuàries”, ha remarcat.

Així ha explicat que la delegació del Cicle Integral d’Aigua posarà en marxa una campanya de conscienciació que tindrà com a un dels eixos d’actuació arribar als més menuts de la casa, perquè prenguen consciència que qualsevol residu ha de depositar-se al fem. “És imprescindible la conscienciació ciutadana sobre l’efecte que una acció aparentment innocent, com és tirar a l’inodor unes tovalloletes higièniques, té sobre el medi ambient i sobre les arques de la ciutat”, ha advertit.

En aquest sentit, ha assenyalat que l’Ajuntament està “actuant sobre el Col·lector Nord des del passat maig per a resoldre una obstrucció generada, en part, per les citades tovalloletes amb un cost econòmic per a les arques públiques que s’elevarà als 2.200.000 euros”. Els treballs tenen per objecte resoldre una obstrucció de quasi un quilòmetre de llarg en el segon col·lector de fecals, d’aigües negres que ha sigut detectat a temps i s’ha pogut evitar un abocament de fecals a l’antic llit del Túria. “Els treballs es prolongaran segurament mig any més”, ha postil·lat.

Finalment, Vicent Sarrià ha indicat que aquest no és un problema exclusiu de la xarxa de sanejament de València, sinó que afecta moltes ciutats arreu el món. “Londres o Donostia són alguns exemples d’un fenomen que va en augment, però que encara som a temps de resoldre abans que genere una crisi mediambiental i de servei públic”, ha conclòs.


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 + catorze =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris