25n
25N
25N

El Teatre L'Estrela i El Musical presenten l'II Festival 'Titelles al Cabanyal' amb un programa ampliat

EP/Arxiu

El Teatre L'Estrela i El Musical presenten l'II Festival 'Titelles al Cabanyal' amb un programa ampliat
30/04/2019 -

El Teatre L’Estrela i el Teatre El Musical de València presenten el pròxim cap de setmana, del 3 al 5 de maig, la segona edició de festival ‘Titelles al Cabanyal’, que va sorgir de la col·laboració dels dos espais teatrals del barri.

La principal novetat enguany és l’ampliació de la programació en un dia i l’estrena del treball conjunt del cantant Dani Miquel i el Teatre L’Estrela. A més d’aquesta estrena, els dos teatres acolliran a algunes de les millors companyies de teatre de marionetes d’Espanya i d’Europa, destaquen els impulsors de la iniciativa en un comunicat.

Així, el divendres, 3 de maig, al matí estan previstos dues passades per a escolars de ‘Cantant sota l’Estrela’ en el TEM. Les pallasses Trampolina i Pardaleta cantaran cançons populars i faran gaudir als xiquets i xiquetes amb números de circ, de pallassos i de marionetes.

El mateix divendres a la vesprada, visitarà el teatre L’Estrela la companyia italiana Dromosofista que presentarà ‘Historieta d’una Abraçada’, un inventari del teatre de figura sense text que genera una varietat de seqüències sorprenents, on els actors assisteixen com si foren moments de vida.

El dissabte 4 de maig al matí s’ha organitzat una cercavila festiva oberta a la participació de tot el que ho desitge que s’iniciarà a la porta del teatre L’Estrela a les 12.00 hores i que recorrerà els carrers del barri fins a finalitzar en la plaça del Rosari.

Per a la vesprada quedarà la peça ‘Cristóbal Purchinela’ d’Alauda Teatre a les 17h en el Teatre L’Estrela. En ella el clàssic personatge s’enfronta amb molta ironia, humor i la major subtilesa possible de la seua garrota, als poderosos, els fantasmes quotidians que ens aguaiten i intimiden i també als enigmes que atrapen a l’home siga com siga la seua condició, el mal i la mort.

CANÇONS DE DANI MIQUEL AMB TITELLES

Completa el programa del dissabte l’estrena en el TEM de la producció de Dani Miquel i el Teatre L’Estrela en la qual s’il·lustraran amb les marionetes les cançons de Miquel. Una fusió d’energies que ha desembocat en un espectacle dinàmic, popular i divertit amb el qual s’inicia una nova marxa “musicotitiritera”.

El diumenge al matí està previst que la companyia Alauda Teatre impartisca a les 11.00 h en el TEM un taller gratuït de construcció de marionetes dirigit a famílies. A continuació, en un espectacle obert i també gratuït en la plaça del Rosari, es recordaran històries del gran circ de carpa alta i bicolor; històries de dos vells treballadors que evoquen ara amb marionetes les glòries del seu passat en la pista amb ‘Titiricircus’ de la companyia Tanxarina Titeres.

El festival ‘Titelles al Cabanyal’ es tancarà el diumenge 5 a les 17.30h amb l’actuació de Titellaires de Binèfar que portaran al Musical ‘Còmics de la llegua’. Es tracta de la història de tres gitanos transhumants, còmics de fortuna, que van i vénen de poble en poble amb la seua guitarra i la seua teatrillo, recitant, cantant i exhibint titelles per a buscar-se la vida. Les entrades dels espectacles de sala poden adquirir-se a un preu de 6 i 8 euros en les taquilles del Musical i en la pàgina web.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 − 10 =