25n
25N
25N

Titagües manté en el seu polígon l'empresa de dolços que dóna treball a la comarca

La subvenció de Diputació de 100.000 euros per a millorar la interconnexió de les línies elèctriques de la zona industrial ha permés a Monteturia augmentar la potència i mantenir la seua fàbrica en Els Serrans

22/03/2017 -

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha comprovat en Titaguas, en la comarca de Los Serranos, que la seua aposta per la reindustrialització dels polígons de les comarques valencianes comença a donar resultats. En el cas de Titaguas, la subvenció de 95.000 euros concedida per la Corporació per a millorar la interconnexió de les línies elèctriques de la zona industrial ha permès a l’empresa Monteturia, que dóna treball a 40 persones de la comarca, ampliar la potència necessària per a mantenir la seua producció en els Serrans.

Rodríguez, acompanyat per l’alcalde de Titaguas, Ramiro Rivera, i els diputats Pablo Seguí, Mercedes Berenguer i Mª Carmen Contelles, ha mostrat la seua satisfacció en comprovar que els municipis de menys de 500 habitants “disposen de recursos per a mantenir la seua activitat econòmica i garantir els serveis bàsics als seus veïns i veïnes, i ací és on sempre van a trobar a aquesta Diputació per a ajudar-los a mantenir aqueixos recursos i oferir la millor qualitat de vida a les persones, que són les raons de ser d’aquesta institució”.

Jorge Rodríguez va incloure en el seu full de ruta al capdavant de la Diputació l’objectiu d’analitzar la situació en la qual es trobaven les zones industrials de les comarques valencianes. Malgrat que la Corporació no té competències en matèria d’indústria, sí que pot ajudar als municipis a mantenir els seus polígons i àrees empresarials en les millors condicions per a atraure i mantenir empreses que generen activitat econòmica, i aqueixa és una de les línies en les quals treballa l’executiu de Rodríguez.

La Corporació provincial ha engegat una càtedra al costat de la Universitat Politècnica per a analitzar l’estat dels polígons i establir prioritats d’actuació. En paral·lel, la institució que presideix Jorge Rodríguez ha concedit ajudes com la del polígon de Titaguas, que ha millorat la seua instal·lació elèctrica, o les de les zones industrials d’Ademuz i Higueruelas, que amb actuacions d’adequació, reparcel·lació i ampliació en els seus polígons han aconseguit mantenir i atraure empreses que donen treball a aquestes comarques d’interior.

En Titaguas, l’Ajuntament va alçar el polígon sobre la indústria existent en el municipi, Monteturia, una pastisseria industrial referent en el sector agroalimentari i en la comarca, amb 40 llocs de treball directe. Amb l’ajuda de la Diputació, tant Monteturia com les noves empreses que puguen instal·lar-se en el polígon tenen garantit un subministrament elèctric de qualitat, sense restriccions.

L’alcalde de Titaguas, Ramiro Rivera, ha destacat que “és molt important que la Diputació fomente el desenvolupament econòmic dels pobles”, cas d’aquesta inversió en el polígon, però també “les ajudes que ens està prestant aquest govern per a mantenir serveis i infraestructures, i que a diferència d’uns altres temps estem destinant els ajuntaments a allò que realment necessitem”.

 

Inversions a Titaguas

La Diputació de València ha invertit a Titaguas 350.000 euros des del començament de la legislatura, principalment a través del Pla d’Inversions Sostenibles, el Pla Provincial d’Obres i Serveis i el Pla de Camins i Vials. Destaca la millora de la xarxa de pluvials, a la qual s’han destinat 46.500 euros; l’adquisició de la Casa Tío Florencio per a convertir-la en Museu de la Il·lustració, una inversió de 85.000 euros; i la renovació del paviment dels carrers Moral i Benamácar, amb 30.000 euros.

A estes partides cal afegir els 46.000 euros del Pla de Camins i Vials, que quasi duplica l’aportació de l’anterior programa, i els 30.000 euros que Titaguas rebrà enguany del Fons de Cooperació Municipal, que en paraules de Rodríguez “quadra el cercle del finançament local gràcies a l’aposta municipalista del Consell de Ximo Puig a la qual ens hem sumat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu + un =

museo prehistoria