25n
25N
25N

Activistes es concentren per a exigir que el tir i arrossegament no siga declarat com BIC: "És maltracte animal"

Activistes es concentren per a exigir que el tir i arrossegament no siga declarat com BIC: "És maltracte animal"
19/07/2020 -

L’organització per la defensa dels animals AnimaNaturalis s’ha concentrat aquest diumenge en la plaça de l’Ajuntament de València per a exigir que el “maltractament animal en el tir i arrossegament no siga declarat Bé d’Interés Cultural (BIC)”.

La concentració s’ha produït arran que el passat 26 de maig el ple de la Diputació de València aprovara iniciar els tràmits per a declarar la tradició del tir i arrossegament com Bé d’Interés Cultural amb l’únic vot en contra de Compromís.

La coordinadora d’AnimaNaturalis a València, María José Sanmartín, ha assenyalat, en declaracions a Europa Press, que el tir i arrossegament “ja per si mateix és una vergonya” i una tradició “ridícula” que “no està arrelada” de forma generalitzada en la Comuninat Valenciana, sinó “només en alguns pobles”.

Sanmartín ha explicat que aquest tipus de “tradició rural” consisteix en una carrera de cavalls carregats amb un carro ple d’arena i la prova consisteix a recollir la pista en el menor temps possible, “la qual cosa fa que els participants obliguen els seus cavalls a avançar encara que estiguen extenuats o mostren clar risc de lesions”.

En aquest sentit, la responsable de l’associació ha denunciat que “en moltes ocasions els cavalls cauen esgotats, fracturats o fins i tot morts”.

“EMPOBRIMENT CULTURAL”

“És un senyal d’empobriment cultural continuar aplaudint aquestes tradicions que només expressen poc respecte cap a la vida, maltractament cap als animals i zero empatia”, ha lamentat Sanmartín, al mateix temps que ha assenyalat que “potser va haver-hi un moment en la història on la gent de camp havia de demostrar la força dels animals amb els quals treballava, però eixe món va quedar molt arrere i ara s’abusa dels animals sols per gust, alguna cosa que és immoral”.

El col·lectiu en defensa dels animals ha exigit a la Diputació de València que paralitze els tràmits iniciats per a declarar el tir i arrossegament com BIC i ha anunciat que prepara diverses accions per a evitar dita la declaració d’aquesta “cruel tradició” i “començar el debat per al seu fi”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − 8 =

bombers