25n
Orgull
Orgull

L'oratge de la Setmana Santa 2019 a València: Pasqua passada per aigua

Es preveuen pluges a València i gran part del país cada dia festiu de la Setmana Santa Marinera del 2019

L'oratge de la Setmana Santa 2019 a València: Pasqua passada per aigua
16/04/2019 -

Després d’un cap de setmana de calor estiuenca en la Comunitat Valenciana, s’espera un oratge per Setmana Santa 2019 marcat per intervals nuvolosos que, en alguns casos vindran acompanyats de pluja.

A partir del 18 d’abril, el primer gran dia de les festivitats en el Dijous Sant, s’esperen pluges per quasi tot el país, i València no és una excepció. La pluja està assegurada amb un 100% de probabilitat durant les primeres hores del dia, segons l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET). Aquestes pluges es deuran a l’arribada d’un front atlàntic que entrarà a partir del dimecres pel nord-oest de la península, creuant-la fins a arribar a la costa llevantina.

Malgrat la pluja, la predicció avança que les temperatures no descendiran dels 14 graus en cap moment de la setmana. Durant els dies anteriors veurem com la calor del passat cap de setmana va desapareixent, però encara no s’esperen pluges.

Per part seua, els dies del 19 al 21 d’abril, l’oratge no millorarà a València, on el risc de pluja continuarà sent molt alt, com indica AEMET, entre el 90 i el 100%. El Divendres Sant les temperatures oscil·laran entre els 14 i els 17 graus, sense grans canvis per al dia 20, amb 15 de mínima i 19 de màxima. No obstant això, durant aquest Dissabte de Glòria, al gran risc de pluja sumarem més vent, que arribarà als 45 quilòmetres per hora.

 

Alt risc de pluges del Dijous Sant fins al Dilluns de Pasqua. Font: AEMET.

L’últim dia de la Setmana Santa, Diumenge de Resurrecció, l’oratge a València seguirà la tendència de la setmana, amb pluges i nuvolositat persistent, i vents de fins a 40 quilòmetres per hora, a més d’una lleugera baixada de temperatures. No hi haurà molts canvis per al Dilluns de Pasqua, les pluges i sensació tèrmica seguiran en aquesta línia.

Només cal esperar que veïns, veïnes i visitants puguen continuar gaudint de les processons i actes de la Setmana Santa Marinera 2019 amb la màxima normalitat possible, a pesar del mal oratge i la pluja, que potser ens deixe alguna treva.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × cinc =