25n
25N
25N

Els tests ràpids de diagnòstic del Covid-19 ja han arribat a la Comunitat Valenciana

En total, la Comunitat Valenciana ha rebut 6.000 test ràpids de diagnòstic

Els tests ràpids de diagnòstic del Covid-19 ja han arribat a la Comunitat Valenciana
24/03/2020 -

Els tests de diagnòstic ràpid ja han arribat a la Comunitat Valenciana. Així ho ha anunciat el president de la Generalitat, Ximo Puig. En total, s’han rebut 6.000 tests ràpids que es posaran en circulació en les pròximes hores amb l’objectiu d’abastar a més població i, d’aquesta manera, controlar el nombre de casos positius a la nostra comunitat autònoma.

Tal com va reconéixer el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, la introducció dels tests ràpids podran “incrementar substancialment els positius”, ja que es confirmaran casos que fins ara no havien sigut confirmats davant la incapacitat de realitzar les proves.

No obstant això, no serà l’única mesura que es pose en marxa per a guanyar la batalla al coronavirus. I és que un altre dels aspectes a tindre en compte és la protecció del personal sanitari i sociosanitari. Per aquest motiu, Puig ha explicat que “és necessari establir un cordó”, i ha assegurat que “el Govern valencià està realitzant un esforç prioritari” per a aconseguir el material necessari per als treballadors i treballadores de l’àmbit sanitari. En aquest sentit, la Generalitat ha invertit 11 milions d’euros en la compra de material.

S’espera que en els pròxims dies arribe a la Comunitat Valenciana un avió noliejat des de la Xina, que contindrà màscares, guants, respiradors, equips de protecció individual i llits. Un equipament necessari que se suma als tres hospitals de campanya que s’estan construint a Alacant, Castelló i València, i a la zona que s’està habilitant en l’antiga Fe, i que s’espera que estiga finalitzada a la fi d’aquesta setmana.

Així i tot, i malgrat tot l’esforç sanitari, Ximo Puig ha recordat que és important que la ciutadania “mostre una actitud responsable complint les recomanacions de les autoritats” perquè, com ha assenyalat, “tan important com l’acció del personal sanitari contra el virus, ho és el comportament de la resta de les persones mantenint-se a casa”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint + 2 =

torrent