25n
25N
25N

Sanitat repartirà entre les comunitats autònomes tests ràpids de detecció del coronavirus

Aquestes proves ràpides “podran incrementar substancialment els caos positius per Covid-19”

Sanitat repartirà entre les comunitats autònomes tests ràpids de detecció del coronavirus
18/03/2020 -

Seguint les recomanacions de l’Organització Mundial de Salut (OMS), el Ministeri de Sanitat ha anunciat que posarà en marxa uns tests ràpids de detecció del coronavirus Covid-19. La idea és que aquest test arribe a totes les comunitats autònomes, inclosa la Comunitat Valenciana, encara que tardarà uns dies. Amb aquesta prova ràpida, es pretén arribar a una població més àmplia i, per tant, aconseguir un diagnòstic més precoç.

Això sí, com ha explicat el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, la introducció d’aquests tests “pot incrementar substancialment els positius“, ja que es confirmarien casos que fins ara no s’havien registrat davant la incapacitat de realitzar les proves. No obstant això, Simón no espera que es produïsca “un devessall” de casos greus.

D’aquesta manera, es realitzaran aquests tests ràpids tant als col·lectius més vulnerables, com a aquelles persones que romanen en aïllament domiciliari perquè presenten símptomes compatibles amb els casos de contagi per coronavirus. Sens dubte, “un avanç en el diagnòstic precoç de la malaltia“, que contribuirà a millorar la curació. I és que com ja va informar Fernando Simón “els tractaments dels quals disposem són més efectius com més ràpid es detecta”.

Els primers tests es realitzaran en una mostra representativa per a valorar “la possible transmissió comunitària i establir com de disseminada està la transmissió del virus”. Per a poder realitzar aquests tests a la Comunitat Valenciana encara caldrà esperar uns dies més.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × tres =