25n
Orgull
Orgull

Un testimoni confirma que empreses de Tauroni feien els treballs adjudicats per Conselleria a altres mercantils

Un testimoni confirma que empreses de Tauroni feien els treballs adjudicats per Conselleria a altres mercantils
18/06/2021 -

Un testimoni, empleat d’Augusto César Tauroni, acusat d’un frau en contractes d’informàtica en una de les peces del cas Cooperació, ha confirmat el presumpte tripijoc: ha assegurat que una de les mercantils de l’empresari, Dinamiz-e, va fer treballs adjudicats per l’extinta Conselleria de Solidaritat, quan estava dirigida pel ‘popular’ Rafael Blasco, a Fujitsu.

Es tracta de la segona jornada del judici que se segueix en l’Audiència Provincial de València per una de les peces del cas Cooperació en la qual hi ha quatre acusats: Rafael Blasco; l’empresari Augusto César Tauroni; l’exsecretària general de la Conselleria Agustina Sanjuán; i l’excap del servei d’Informàtica de Solidaritat Javier Murcia.

Tres d’ells, Tina Sanjuán, Javier Murcia i Tauroni han reconegut el tripijoc, però Blasco ha negat participar en el frau. Així, els dos primers han acceptat un any de presó mentre que l’empresari un any i tres mesos.

En la jornada de hui ha declarat un dels empleats de Tauroni, que era comercial d’una de les seues empreses. Ha indicat, al llarg de l’interrogatori del fiscal, que Dinamiz-e havia sigut subcontractada per Fujitsu per a uns treballs adjudicats per la Conselleria. “Dinamiz-e estava subcontractada per altres empreses que havien aconseguit les adjudicacions”, ha advertit.

Així, aquest testimoni ha explicat que en un dels treballs encarregats no li consta que treballara ningú de Fujitsu i, no obstant això, sí que hi havia gent de Dinamiz-e.

En aquest punt, preguntat per si sap si hi havia un pacte entre Fujitsu i Dinamiz-e per a presentar-se el primer a adjudicacions de la Conselleria i fer els treballs la segona empresa a canvi d’alguna contraprestació, ha dit: “ho desconec, però entenc que sí, perquè els treballs els feia Dinamiz-e”.

En el judici ha declarat un altre testimoni, programador informàtic, que ha indicat que va començar a treballar amb Tauroni en 2005 i es dedicava a labors de call center i de creació de pàgines web. Ha asseverat que desconeix l’assumpte de les adjudicacions i ha matisat que mai va parlar amb Tauroni de Blasco, amb el que desconeix si eren amics.

Un altre empleat de l’empresari acusat ha manifestat que tampoc veia els contractes, sinó que es dedicava a obeir ordres de Tauroni. Així, anava a conselleria quan li ho indicava –per a entregar o recollir papers o demanar documentació– i després elaborava els diferents informes que li demanaven.

Aquest testimoni, que també desconeix si el seu excap era amic de Blasco, ha indicat que en conselleria solia reunir-se amb Javier Murcia “per ordre de Tauroni”, que li deia “cal fer això i l’altre i això de més enllà”.

“Quan hi havia un concurs públic, hi havia un calendari i calia fer coses. El meu treball era verificar que això estava així, al gust de la conselleria, que la gent estava contenta i que Murcia estava d’acord. Amb això feia un informe i s’ho passava a Tauroni”, ha descrit.

LA CAUSA

Els fets es remunten als anys 2008 a 2011 i s’ha investigat un presumpte tripijoc de contractes informàtics adjudicats des de l’Administració valenciana a Fujitsu i a altres dues empreses, que van acabar sent subcontractes a les societats de Tauroni. Les empreses interposades rebien una comissió del voltant del 7% del total del contracte.

Els contractes presumptament falsejats eren per al desenvolupament del Portal de l’Immigrant, Portal de la Ciutadania, eines de participació ciutadana i per al control telemàtic de la gestió d’escoles d’acolliment, entre altres.

Blasco ja ha sigut condemnat per les peces 1, 2 i 3 del conegut case Cooperació, relatives al desviament d’ajudes a ONG i al projecte fallit per a la construcció d’Haití. Va eixir de presó amb tercer grau a principis de 2019 per la condemna de sis anys i mig de la peça 1.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − dotze =