Creen un test ràpid d'anticossos més sensible que els comercials i que detecta immunitat a la soca britànica

Guardar

fotonoticia_20210215102754_1920
fotonoticia_20210215102754_1920

Un projecte de l'Institut Tecnològic del Plàstic (AIMPLAS) ha permés desenvolupar un nou procés per a la producció de tests ràpids per a la detecció d'anticossos amb una sensibilitat superior al 98%, també per a la soca britànica, segons els assajos amb pacients.

Aquesta tecnologia, finançada per la Conselleria d'Innovació, pot ser escalada a nivell industrial per a dur a terme una fabricació massiva, ja que el centre tecnològic té capacitat per a transferir-la a les empreses i acompanyar-les en el procés d'implementació i optimització del procés productiu.

Es tracta d'un projecte que va iniciar l'any passat per a obtenir un nou test ràpid d'antígens que permetera determinar la immunitat de les persones al virus del SARS-Cov-2 detectant la generació d'anticossos, explica AIMPLAS en un comunicat.

El test s'ha sotmés a assajos que han demostrat una sensibilitat superior al 98% en la detecció d'anticossos en mostres de pacients IgG/IgM positius. Mentrestant, els quatre tests comercials amb els quals s'ha contrastat van presentar una sensibilitat IgG/IgM màxim en l'interval entre 65% i 80%.

Aquesta sensibilitat s'ha comprovat a través de l'assaig de quimioluminescència Snibe Maglumi, realitzat amb un grup representatiu de pacients randomitzats en diversos estadis de resposta immunitària (fase primerenca, moderada i severa).

MONITORAR LA IMMUNITAT

La utilització d'aquesta mena de test, eficaç també per al cep britànic, permet detectar la duració de la immunitat adquirida per la generació de les immunoglobulines durant la malaltia i també els anticossos generats després de la vacunació contra el SARS-Cov-2. Això serà "d'especial utilitat" a partir de l'actual fase de la pandèmia per a poder monitorar els percentatges de població immunitzats.

Aquest desenvolupament s'ha aconseguit en el marc de l'anomenada al sistema valencià d'innovació llançada a la fi de març per la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, en col·laboració amb l'AVI (Agència Valenciana d'Innovació), que va donar com a resultat la selecció de 41 projectes per a donar resposta a les necessitats sanitàries sorgides de la crisi sanitària.

Arxivat a:

Destacats