25n
25N
25N

Els 88.973 test seran per a personal sanitari i essencial, residències i treballadors que es reincorporen

Arriba un nou vol amb 506.800 mascaretes quirúrgiques, 994.450 guants, 216.860 EPI i 60.000 ulleres

Els 88.973 test seran per a personal sanitari i essencial, residències i treballadors que es reincorporen
06/04/2020 -

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha explicat aquest dilluns que els 88.973 test ràpids que ja han arribat a la Comunitat es destinaran de manera prioritària al personal sanitari i essencial i a les residències de majors, i ha apuntat que “el lògic” és que es realitzen també als treballadors que es reincorporen als seus llocs per a evitar que es convertisquen en un nou focus de contagi.

Barceló, en la roda de premsa diària per a informar de l’evolució de la pandèmia, ha matisat que està tard se celebrarà una reunió interterritorial perquè el Ministeri de Sanitat resolga els “dubtes” a les comunitats sobre els criteris d’obligatorietat tant dels test ràpids com de les màscares per a poder establir una planificació i saber “com i on hem d’actuar”.

Així mateix, ha destacat que estan a l’espera que aquest dilluns arribe un nou vol amb 506.800 màscares quirúrgiques, 994.450 guants, 216.860 EPI i 60.000 ulleres. Barceló ha aclarit que en aquest carregament no s’esperen més respiradors però que hi ha més avions que arribaran aquesta setmana amb material de protecció.

Barceló ha apuntat que els 88.973 test rebuts són “insuficients” per a poder aplicar-los a tota la població, però ha destacat que “encara queda temps” per a poder proveir-se perquè tot sembla indicar que l’aixecament del confinament serà gradual.

En aqueix sentit, ha assenyalat que encara que de les indicacions traslladades pel Ministeri es dedueix que els test tindran un caràcter voluntari el “lògic” és que a mesura que es vaja alçant el confinament es demane un certificat a les persones que es desplacen a treballar que no són portadors del virus per a “donar seguretat a la seua empresa i als seus companys”.

Així, ha assenyalat que estan a l’espera que el Govern de Sánchez concrete com serà l’aixecament de la hibernació econòmica per a poder planificar la realització dels test ràpids i quina logística s’aplicarà si donen positiu. Barceló ha descartat prendre la febre als empleats, com s’ha fet en altres països, per no ser una mesura fiable, ja que “pot no tindre i al cap de deu minuts sí”.

De la mateixa manera, ha apuntat que el Ministeri ha d’aclarir no sols el nombre de persones que de manera obligatòria hauran de portar màscares, sinó també durant quant temps i si proveirà a la Comunitat de la quantitat “tan important” que es requerirà. “Si el Ministeri marca que cal eixir al carrer amb màscara es requereix un apilament d’un número molt important i ha de facilitar-les”, ha assenyalat.

INFRAESTRUCTURES PER A LLEUS I ASIMPTOMÀTICS

Així mateix, ha destacat que la Comunitat amb “bastants recursos” per a allotjar a contagiats pel coronavirus que es troben lleus o que estan asimptomàtics entre els llits d’hotels, les instal·lacions de l’antiga Fe de Campanar i hospitals de campanya que seran per a casos lleus que no puguen ser a les seues cases o asimptomàtics, aquells malalts que estan incubant el virus encara que no tinguen símptomes.

Sobre aquest tema, ha aclarit que l’Hospital Doctor Esquerdo d’Alacant no acollirà malalts de coronavirus. Barceló ha assenyalat que estan ja treballant per a traslladar a l’Executiu aquest llistat però ha aclarit que encara disposen de “marge” per a tancar aquesta planificació”. En qualsevol cas, ha recalcat que encara queden llits lliures als hospitals de la Comunitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 5 =

bombers
bombers