25n
25N
25N

València se solidaritza amb les persones que fugen del terrorisme als seus països

València se solidaritza amb les persones que fugen del terrorisme als seus països
10/03/2017 -

Regidores i regidors dels diferents grups amb representació en la Corporació Municipal de València, amb l’alcalde Joan Ribó al capdavant, han participat aquest matí en els dos minuts de silenci davant la porta de l’Ajuntament amb motiu de la jornada mundial en homenatge a les víctimes del terrorisme. També hi han participat representants d’associacions de víctimes.

“En aquest país hem viscut molts episodis de terrorisme i demà mateix, 11 de març, tindrem la commemoració internacional arran d’un acte de terrorisme terrible. Vull recordar els terrorismes que tenen lloc fora del nostre país, i recordar que València és una ciutat acollidora, també per a aquelles persones que en aquests moments estan patint actes de terrorisme salvatge en molts països”, ha afirmat Joan Ribó després de concloure els dos minuts de silenci en homenatge i record a les víctimes.

L’alcalde ha insistit que “València és una ciutat acollidora no solament per a les persones que ací han patit actes de terrorisme, sinó també per a aquelles que arreu del món ho estan patint. València és una ciutat que mira al món i vol treballar perquè el terrorisme desaparega d’una vegada per sempre de la terra, i perquè a les persones que el pateixen les acollim també en la nostra ciutat”.

En aquest sentit, ha reclamat “sensibilitat i empatia” al govern central perquè els refugiats que fugen del terrorisme depenen de les competències estatals per a poder travessar la frontera espanyola. Per eixa raó, en la seua opinió, “s’hauria d’avançar més, molt més, com a mínim per a complir els acords que es van signar en el seu moment en el si de la Unió Europea. Ens agradaria molt poder estar orgullosos de ser un país solidari i estar en una Unió Europea també solidària amb els refugiats”.

Des de l’oposició, els representants del Grup Popular i de Ciutadans també han mostrat la seua solidaritat amb les víctimes. En el cas del portaveu d’aquest últim grup, Fernando Giner, ha ressaltat la moció que van presentar en el Ple de març del 2016, perquè l’Ajuntament se sumara enguany als actes de reconeixement internacional que tenen lloc cada 11M, més enllà dels partits polítics “perquè no és una qüestió de partits sinó de tota la nostra societat”.

Miguel Ángel Alambiaga, delegat de l’AVT a la Comunitat Valenciana, ha agraït que l’Ajuntament rendisca “homenatge que es fa a favor de les víctimes amb aquests dos minuts de silenci. Tant de bo condisca l’exemple en tots els ajuntaments d’Espanya”. Alambiaga han afirmat que l’Associació de Víctimes del Terrorisme “segueix treballant per la veritat, la memòria, la dignitat i la justícia”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 2 =

museo prehistoria