25n
25N
25N

Els territoris i les identitats, protagonistes de Dansa València 2020

Els territoris i les identitats, protagonistes de Dansa València 2020
14/02/2020 -

El festival de l’Institut Valencià de Cultura, Dansa València, que se celebrarà del 28 de març al 5 d’abril en diversos espais de la ciutat, emergeix impulsant l’actualitat de la dansa tant nacional com valenciana. “Se subratlla la creació i el diàleg creatiu entre els diferents territoris de l’Estat espanyol. De fet, és l’edició amb major nombre de Comunitats representades”, ha apuntat Mar Jiménez, directora del festival.

En aquesta edició, les singularitats territorials es converteixen en l’eix temàtic on circumscriure una diversitat de formes d’expressió. “La dansa és universal, certament, perquè està protagonitzada pel cos i el moviment, però els territoris d’origen introdueixen òptiques diverses, singulars. Una nova articulació del moviment i les identitats. Volem (re)pensar la territorialitat amb el moviment”, ha assenyalat Jiménez.

En la programació seleccionada per a aquesta edició es presenten referents consolidats com La Veronal amb la seua original peça ‘Bologna:Pasolini’; LAVA-Compañía de Danza amb un programa doble ‘Bending the walls i Beyond’, tota una exploració sobre el món de les restriccions i limitacions dirigides, respectivament, per Fernando Magadán i La Intrusa.

També com a referent es presenta Olga Pericet amb el seu ‘Cuerpo infinito’, on la ballarina i coreògrafa flamenca ha volgut crear en aquest espectacle un univers entorn de la figura de Carmen Amaya, una de les més grans balladores de flamenc de la història.

A més, Dansa València en aquesta edició s’obri, encara més, a la ciutat amb els seus recorreguts coreogràfics ‘Moviments Urbans’, una proposta en col·laboració amb la Regidoria d’Acció Cultural de l’Ajuntament de València.

La imatge dels ‘territoris singulars’

Dansa València presenta el cartell de la seua XXXIII edició amb una imatge creada per l’estudi de disseny i comunicació ThisProjectWorks. Des de l’organització del festival es va traslladar a l’estudi la importància que el focus del projecte havia d’estar centrat en el territori com a element a destacar en el treball.

ThisProjectWorks ha compost una imatge que recrea les demarcacions i el ritme en el moviment d’uns cossos que es mouen per un mapa, i que al costat de l’ús tipogràfic aconsegueix imprimir dinamisme i energia a la composició, valors que el projecte havia de transmetre, a més de contemporaneïtat i excel·lència.

El cartell destaca l’eix vertebrador d’aquesta edició amb el lema ‘Territoris Singulars’. “El cos i el moviment com a element comú i la diversitat i particularitat de cada territori. En alguns casos la tradició se sumarà al present i ens convidarà a descobrir la relació entre la creació contemporània i la seua arrel”, ha explicat la directora del festival.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − 8 =

Informacion coronavirus
Informacion coronavirus
diputacion covid19
mancomunidad horta sud