25n
25N
25N

Les terrasses podran baixar a la calçada a València

Excepte en zones de ORA, places per a diversitat funcional i zones de càrrega i descàrrega

Les terrasses podran baixar a la calçada a València
15/05/2020 -

La regidora d’Espai Públic de l’Ajuntament de València, Lucía Beamud, ha presentat una proposta a la Federació de Veïns de València, la Federació d’Hostaleria de València i a Unió Gremial que especifica una sèrie de condicions per a ampliar les terrasses de la ciutat sobre places d’aparcament en la calçada, en zones verdes i places i en zones Acústicament Saturades. Beamud ha explicat que els hostalers hauran de fer les peticions d’ampliació a través de les Juntes de Districte. En tot cas, aquestes mesures s’aprovaran en la Junta de Govern Local del pròxim divendres.

Així, l’ampliació de terrasses en zona reservada a l’estacionament no podrà ocupar la zona d’aparcament en zona blava o taronja (ORA), places reservades per a persones amb diversitat funcional, reservades per a vehicles autoritzats o zones de càrrega i descàrrega. La zona ampliada en calçada haurà d’estar situada al costat de la vorera i enfront de la façana del local, coincidint amb la longitud de la terrassa autoritzada en vorera actualment.

Haurà d’instal·lar-se senyalització vertical corresponent per a prohibir l’estacionament de vehicles durant l’horari d’instal·lació de la terrassa i es possibilitarà la compatibilitat de l’ús de la terrassa amb l’aparcament de vehicles una vegada finalitzat l’horari de funcionament de la terrassa. A més, haurà d’instal·lar-se elements separadors que delimiten la terrassa en calçada i la separen dels vehicles estacionats.

En tot cas, la concreció dels llocs on es podrà desenvolupar aquesta mesura ateses les peculiaritats dels diferents tipus de vies i carrers que hi ha a València dependrà d’un informe de Mobilitat Sostenible que ja s’ha sol·licitat des de la regidoria d’Espai Públic.

Com a les zones verdes, podrà ampliar-se la terrassa a l’interior d’un parc, zona verda o enjardinada sempre que la zona ampliada es trobe a menys de 30 metres de l’establiment i haurà de respectar un itinerari per als vianants de tres metres d’ample com a mínim. En les ZAS estarà permés ampliar la superfície de les terrasses preexistents per a garantir el 50% de l’aforament dictat per les autoritats sanitàries amb les distàncies seguretat prescriptives.

Totes aquestes mesures s’aplicaran de manera puntual i durant temps que duren les mesures especials de seguretat decretades per les autoritats sanitàries a causa de la crisi sanitària del coronavirus. Una vegada acabe aquest moment, les terrasses tornaran a la regulació habitual.

“Des de l’Ajuntament de València vetlem perquè un dels principals sectors econòmics de la ciutat té les facilitats que necessite i, alhora, que els veïns i veïnes de València tinguen garantits els seus drets bàsics de descans i de passeig. Posem per davant de tot el diàleg i el consens”, ha valorat la regidora d’Espai Públic, Lucía Beamud.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un + 16 =

caixaontinyent
Informacion coronavirus