25n
25N
25N

Les terrasses de Pinedo i El Saler es desmuntaran al setembre en el procés de renovació de concessions

Les terrasses de Pinedo i El Saler es desmuntaran al setembre en el procés de renovació de concessions
30/08/2019 -

Hostalers del Passeig Marítim de Pinedo i del Saler, a la ciutat de València, desmuntaran les terrasses dels seus restaurants aquest mes de setembre coincidint amb el procés de renovació de les concessions que té atorgades per la Direcció de Sostenibilitat de la Costa i del Mar per a poder desenvolupar la seua activitat en un espai de domini públic.

Així ho faran sis hostalers del Passeig Marítim de Pinedo i dos de l’entorn de la Devesa del Saler, com ha indicat a Europa Press el seu advocat, Javier Campomanes, que ha precisat que el desmuntatge de les terrasses no respon a una petició de Sostenibilitat de la Costa i del Mar, sinó que forma part del procés de renovació de les concessions.

“Costas no ha ordenat desmantellar terrasses ni llevar-les. Tot forma part del procés de renovació de concessions –per als restaurants–, que estan en tramitació. Forma part d’aqueix procés. El 9 i 10 de setembre es desmuntaran les terrasses no per estar ordenat per Costas sinó perquè forma part d’aquest procés de concessió”, ha manifestat Campomanes, que representa als empresaris al costat de Juan Luis Navarro.

D’aquesta manera, el portaveu d’aquests hostalers ha assenyalat que les terrasses es desmantellaran “voluntàriament”, també coincidint amb el final de l’època estival i ha assegurat que per part de la Direcció de Sostenibilitat de la Costa i del Mar, dependent del Ministeri per a la Transició Ecològica, no s’ha rebut notificació” cap, “ni respecte a la concessió ni a les terrasses”.

Javier Campomanes ha explicat que les terrasses d’aquests restaurants “no estan emparades pel títol de la concessió” i ha destacat que l’objectiu dels establiments és, a més d’aconseguir la pròrroga de les autoritzacions per a desenvolupar la seua activitat, és tindre una eixida per a les terrasses. “La concessió no empara les terrasses, a les quals cal donar una solució”, ha exposat.

L’advocat ha comentat que “durant molts anys” s’ha comptat amb “permisos”, que “es concedien anualment”, per a muntar aquests espais que ara s’instal·len “sabent que tenen punt i final i que cal donar una solució” respecte a l’autorització.

Després d’això, ha apuntat que el que es pretén aconseguir ara és “la renovació de les concessions per al restaurant” i ha dit que posteriorment s’abordaran les terrasses en un procés de negociació diferent.

OBJECTIU PRINCIPAL

“L’objectiu principal és obtenir la concessió” per a l’activitat dels restaurants, tenint en compte que “l’actual estava fins a 2014” i que aqueix mateix any, “es va sol·licitar, a l’empara d’una modificació de la Llei de Costes de 2103, la pròrroga de les concessions”, ha asseverat l’advocat, que ha afirmat que aqueix és un tràmit que cinc anys després està “sense resoldre’s”.

“El que volem és que es mantinguen les concessions i que s’atorgue la pròrroga de la concessió”, ha insistit, alhora que ha desitjat que es resolga “al més prompte possible” per a posar fi a la “situació d’inseguretat jurídica” en la qual es troben els hostalers. Després d’això, ha considerat que les pròrrogues podrien estar resoltes “a l’octubre” i ha confiat a arribar “a una solució”.

Pel seu costat, la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i del Mar ha assegurat també que ni ella ni la Demarcació de Costes a València han emés cap ordre de desmantellament de terrasses i han coincidit amb l’advocat a apuntar, de la mateixa manera, que “el procediment administratiu de les pròrrogues continua en marxa” i que “no s’ha produït cap resolució sobre aquest tema”.

Aquesta direcció general ha explicat que els afectats són “establiments que compten amb una concessió per a l’ocupació de domini públic marítim-terrestre el termini del qual ha vençut” i ha afirmat que “s’està tramitant la sol·licitud de pròrroga que els interessats han sol·licitat d’acord amb la normativa de Costes”.

Aquest departament del Ministeri per a la Transició Ecològica ha manifestat que en el procediment per a resoldre les sol·licituds de pròrroga “s’han de complir diversos requisits” entre els quals figura “comprovar si els establiments compleixen amb les condicions de la concessió original i de la normativa de costes” com a condició “imprescindible per a poder atorgar la pròrroga”.

“EXCESSOS D’OCUPACIÓ”

La Demarcació de Costes a València ha de realitzar una visita d’inspecció a aquests establiments amb la finalitat de comprovar aquests extrems. La Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i del Mar ha detallat que “alguns dels establiments, que en ocasions anteriors havien sigut advertits que tenien excessos d’ocupació respecte al contemplat en la concessió, han d’adequar les seues instal·lacions” per a complir el que s’estableix.

D’altra banda, aquest departament del Ministeri per a la Transició Ecològica ha sol·licitat informe a la Generalitat valenciana per trobar-se alguns d’aquests establiments en un espai natural protegit de competència d’aqueixa administració i està S’està a l’espera de rebre aquest document.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − cinc =