25n
25N
25N

Acabada la rehabilitació de l'estàtua de Sant Lluís Bertran de València

Acabada la rehabilitació de l'estàtua de Sant Lluís Bertran de València
26/10/2020 -

L’Ajuntament de València, a través de la regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals, ha finalitzat els treballs de rehabilitació de l’estàtua de Sant Lluís Bertran, situada en el pont de la Trinitat, enfront del museu de Belles Arts de València.

L’obra, de marbre de Carrara, havia patit l’amputació de dos dels seus dits i ara l’Ajuntament de València l’ha restaurada. D’aquesta manera, l’estàtua ha tornat al seu estat original i la seua mà s’ha restablert al seu estat originari.

La peça de Sant lluís Bertran fa joc amb una altra de Sant Tomàs de Villanueva, les dues realitzades per Giacomo Antonio Ponzanelli a la fi del Segle XVIII i estan declarades Bé de Rellevància Local.

L’estàtua, realitzada a Gènova, va ser col·locada inicialment en el Pont Nou, actualment Pont de Sant Josep, que acabava en l’antic Portal Nou. Amb l’inici del Segle XX van ser retirades per eixamplar el pont i es van traslladar al Museu de Belles Arts, sent traslladades al Pont de la Trinitat en l’any 1945.

Amb el pas dels anys ha patit altres deterioraments: ha perdut la mà, desperfectes en la vestidura i el nimbe que coronava el cap. De fet, els dits ara restaurats no estaven sobre la peça antiga, sinó sobre la restauració de fa ara huitanta anys.

El monument es troba en bon estat de conservació, la peça manté la seua estabilitat, composició i característiques, així com plena estabilitat. La restauració s’ha fet directament sobre la peça, mitjançant bastides, amb uns motlles preexistents.

“Des de la regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals continuem la labor de rehabilitar i valorar totes aquelles peces d’art que estan als nostres carrers; escultures, estàtues o figures que, pel pas del temps i altres motius, necessiten intervencions de rehabilitació. Des de l’Ajuntament som conscients que no sols és important omplir els carrers d’art i cultura, també ho és mantindre’ls i tindre’n cura”, ha dit la regidora Glòria Tello.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − cinc =