25n
25N
25N

La tercera ona de la Covid-19 va arribar en Nadal

La primera quinzena de desembre hi havia al voltant de 700 pacients ingressats a la província de València per Covid-19 i el 22 de desembre es van comptabilitzar 909 hospitalitzacions, incrementant-se la xifra diàriament fins als 1.607 actuals

La tercera ona de la Covid-19 va arribar en Nadal

La Comunitat Valenciana es troba immersa en l’etapa més dura des de l’inici de la crisi sanitària. Tant el nombre de casos positius com les hospitalitzacions i el nombre de morts superen ja les xifres de la primera ona i la incidència acumulada en els últims 14 dies està per damunt de la mitjana nacional, amb 1.245 casos per cada 100.000 habitants.

A més, la setmana passada se superava la barrera de les 4.000 persones (4.131) que han perdut la vida fins hui per la Covid-19 en territori valencià.

“Es constata en aquests moments transmissió comunitària sostinguda sense control i generalitzada amb pressió mantinguda i creixent en la pràctica totalitat dels Departaments de Salut”, assegurava ahir la consellera de Sanitat Ana Barceló.

Amb les dades actualitzades ahir, l’ocupació hospitalària autonòmica és de 4.338 persones ingressades en planta, amb un total de 586 pacients en llits UCI en aquests moments. “La situació que estan vivint els nostres hospitals comporta una sobrecàrrega assistencial que requereix la participació de personal que voluntàriament desitge fora de la seua jornada ordinària habitual continuar prestant servei”, destacava la consellera.

La Comunitat Valenciana acumula ja 5.163 brots des de l’inici de la pandèmia i, per grups d’edat, en l’última setmana predominen els casos en els grups de 35 a 64 anys (39%), majors de 64 (26%) i de 15 a 34 anys (23%).

LA TERCERA ONA VA ARRIBAR EN NADAL

Després d’un pic de 2.341 positius el 10 de novembre, la Comunitat Valenciana aconseguia contenir l’avanç de la segona ona de contagis. Una tendència positiva que es va veure truncada després del pont de desembre i que, malgrat les restriccions imposades per les autoritats per a les festes nadalenques, va avançar l’arribada de la tercera ona i està provocant actualment xifres molt alarmants.

El dia 15 de desembre es registrava un pic de 2.841 positius, una xifra que posava en alerta a la Conselleria de Sanitat, afirmant Barceló que la dada no era bona. Una setmana després van començar a créixer exponencialment els positius, marcant pràcticament rècords diaris fins a arribar el passat 20 de gener fins als 9.810 contagiats en un dia.

Un creixement de positius des del final del 2020 que ha anat acompanyat amb el creixement de les defuncions, marcant la setmana passada també el rècord en fregar el centenar de morts al dia: 95 morts el 18 de gener, 98 morts el 19 de gener, 96 morts el 20 de gener, 98 morts el 21 de gener i 90 morts el 22 de gener.

Aquesta tendència iniciada dies abans de Nadal també queda patent en les hospitalitzacions, ja que durant la primera quinzena de desembre es rondaven els 700 pacients ingressats a la província de València, i el dia 17 de desembre es marcava el mínim de pacients UCI des del 10 de novembre, amb 126 pacients.

El 22 de desembre es van comptabilitzar 909 hospitalitzacions, incrementant-se la xifra diàriament fins als 1.607 actuals, tendència similar als ingressos UCI, ja que va ser eixe mateix 22 de desembre l’últim dia on els ingressos en la Unitat de Cures Intensives va disminuir amb 131 casos. Actualment, a la província de València hi ha 219 pacients en les UCI.

105.000 VACUNES ADMINISTRADES

La Comunitat Valenciana ja ha aconseguit la xifra de 105.000 vacunes administrades. Es tracta d’una primera fase en la qual s’ha donat prioritat a quatre grups de població: els residents i el personal sanitari i sociosanitari en residències de persones majors i centres de diversitat funcional, el personal sanitari de primera línia, un altre personal sanitari i sociosanitari i els grans dependents no institucionalitzats.

També s’ha previst vacunar al personal d’odontologia, higiene dental i un altre personal sanitari que atén pacients sense mascareta durant més de 15 minuts. I el pròxim grup a vacunar serà el de les persones majors de 80 anys, que d’acord amb l’INE a la Comunitat Valenciana són 276.531 persones, el 2,9% de la població.

La resta de grups que s’aniran incorporant en les següents etapes es recordarà de manera progressiva a mesura que vagen arribant les dosis.

La consellera Barceló va avançar ahir que “abans de mitjan febrer es produiran lliuraments de vacunes superiors a les establides fins a compensar la reducció que va tindre lloc la setmana passada i que va obligar a reprogramar el pla de vacunació“, disminuint a menys de la meitat les dosis vacunades entre la setmana de l’11 al 15 de gener i la setmana del 18 al 22 de gener.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − 15 =