25n
Orgull
Orgull

Women Techmakers torna a València per tercer any consecutiu

L’esdeveniment té l’objectiu de donar visibilitat, crear comunitat i oferir recursos a les dones de l’àmbit tecnològic

Arxiu

Women Techmakers torna a València per tercer any consecutiu
24/03/2019 -

La festa de la tecnologia amb signatura de dona, Women Techmakers, ha tornat a València per tercer any consecutiu. L’esdeveniment, promogut per Google, ha reunit hui en el complex municipal La Petxina a dones referents dins del món tecnològic i emprenedor amb l’objectiu d’enaltir i donar visibilitat a la dona en el sector TIC, així com per definir exemples de dones amb projectes tecnològics que conviden a les altres professionals amb talent a endinsar-se en un món ple de possibilitats.

Segons la regidora de Desenvolupament Econòmic, Sandra Gómez, «és important continuar fomentant la presència de les dones en el sector tecnològic, un fet clau per a aconseguir el creixement i consolidació de l’ecosistema emprenedor innovador de la ciutat». L’esdeveniment, que compta amb la col·laboració de l’agència de desenvolupament local València Activa i la seua xarxa d’emprenedors innovadors VIT Emprèn, i l’Associació Valenciana de Startups, s’ha centrat de forma nova en esta edició en l’ocupació.

Entre les dones protagonistes d’esta cita destaquen Ketrina Katragjini, qui ha analitzat la disminució del nombre d’alumnes en carreres d’informàtica; Andrea Rodríguez; Giulia Fragnito; Ana Carrau o Aline Morals, encarregada d’abordar com reduir la bretxa de gènere en una startup tecnològica.

Totes les professionals participants en l’esdeveniment han tingut l’oportunitat de conèixer-se i intercanviar informació i experiències en l’espai de networking, on han establert futures col·laboracions. A això cal sumar diferents activitats, com una competició per al disseny d’una aplicació mòbil entre alumnes i alumnes de secundària; un exemple de l’aposta per l’educació STEAM (sigles de Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Art i Matemàtiques en anglès).

València Activa, plataforma de l’Ajuntament de València, ha comptat amb un estand propi on s’han realitzat inscripcions a l’agència d’ocupació municipal de dones amb perfils digitals. Així mateix, s’han recopilat ofertes de treball que requereixen perfils tècnics.

A més, l’agència de desenvolupament local ha informat les assistents dels programes de la seua nova plataforma #TreballemIguals, que impulsa, entre altres coses, les competències digitals de les dones valencianes i potència el lideratge femení.

L’esdeveniment Women Techmakers s’ha celebrat en els últims 4 anys en 52 països a través de 200 esdeveniments mundials amb l’objectiu de donar visibilitat, crear comunitat i oferir recursos a les dones de l’àmbit tecnològic. L’edició 2019 de Women Techmakers València ha comptat a més amb la col·laboració de Mosaic Coworking, Inspirades i Wimba Robòtica.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 − 1 =