Arranca la tercera edició del Pla d'Inserció Laboral per a persones en situació d'exclusió

iStock.com/RomanBabakin

Arranca la tercera edició del Pla d'Inserció Laboral per a persones en situació d'exclusió
17/09/2018 -

L’Ajuntament ha iniciat la tercera edició de tallers i cursos municipals destinats a les persones en situació d’exclusió social i amb greus dificultats d’accés al mercat laboral. Aquest projecte compta amb 15 tallers d’habilitats i competències bàsiques que 490 persones desenvoluparan en el últim quadrimestre de l’any 2018.

La regidora d’Inserció Social i laboral, Isabel Lozano, ha manifestat que «amb aquests tallers es milloren les habilitats personals dels participants en les activitats de la vida quotidiana, a més, s’empodera i s’avança en l’autonomia i independència, tant personal com de la unitat familiar de les persones ateses. Les competències bàsiques són claus en l’itinerari d’inserció social i laboral en un primer termini, per a avançar posteriorment cap a objectius relatius a la major integració social i comunitària i d’inserció en el mercat de treball».

Mitjançant la realització dels tallers es pretén atendre un total de 490 persones, que són proposades pel personal tècnic dels centres municipals de servicis socials, tenint en compte que van dirigits a persones en risc o situació d’exclusió social, que estiguen desocupades i que es valora com a necessària i oportuna la formació prevista al taller.

BEQUES PER A L’ALUMNAT

Com a mesura d’estímul, l’assistència efectiva al taller serà becada a cada participant amb 8 euros diaris quan la sessió siga de tres hores i amb 10 euros diaris quan siga de 4 hores. Aquesta quantitat l’abonarà directament l’empresa o persona adjudicatària a l’alumnat, amb una periodicitat quinzenal o mensual.

D’altra banda, se li facilita a l’alumnat el transport gratuït (EMT o FGV). El pressupost per a aquest pla s’ha duplicat en tres anys (dels 115.827,34 euros destinats en l’any 2016, als 192.690 euros d’enguany), mentre que l’import destinat a becar als alumnes ha passat de 31.520 euros a 65.062 euros.

Els cursos són: competències clau, Coneix-l@. Implica’t, reparacions domèstiques, Mou-te per València, Menja sa, menja bé, Tècniques bàsiques de neteja, Manteniment bàsic del vehicle, Confecció i patronatge, Estètica mans ungles, Economia domèstica, Estalvi domèstic, Digitalitza’t. Informàtica bàsica, La meua casa, el meu lloc, Cura de la llar, Tin cura d’ell/a, Arranjament de peces.

Cada projecte es desenvolupa en tres edicions, de forma que s’ofereixen un total de 43 tallers. Cada edició tindrà una durada mínima de 30 hores lectives i màxima de 60, distribuïdes entre 12 i 15 sessions. Els horaris tenen en compte la necessitat de conciliar la formació amb la cura de fills i filles o altres persones dependents.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × tres =

sagunt a escena 2019
turismo salou