caixa popular

101 municipis participaran en la tercera edició de "La Memòria a la biblioteca"

Enguany, la temàtica se centrarà especialment en els valencians que van estar en camps de concentració nazis

101 municipis participaran en la tercera edició de "La Memòria a la biblioteca"
14/09/2018 -

La Diputació de València torna a apostar per tercer any consecutiu pel programa ‘La Memòria a la biblioteca’, el qual cerca promoure el coneixement sobre el període bèl·lic i la posterior repressió franquista. En aquesta tercera edició s’ha posat especial èmfasi en tots aquells valencians que van passar pels camps de concentració nazis i franquistes, així com en les narracions de primera mà del que va succeir.

La campanya, finançada per la Diputació de València, arribarà a les biblioteques de 101 municipis valencians, ampliant-se a cinc més pel que fa al passat any, on es va difondre a 96 localitats. La diputada de Memòria Històrica, Rosa Pérez Garijo, ha destacat que l’objectiu primordial és “fer arribar informació de qualitat, gratuïta i adequada als diferents públics de les nostres comarques sobre un període de vital importància en la història del nostre país”.

La varietat de títols seleccionats ofereix “diferents visions a la guerra civil i la repressió franquista”. Entre les obres, destaquen premis nacionals, obres editades mitjançant crowdfunding, novel·les gràfiques, DVD i monografies de prestigiosos historiadors i investigadors valencians. Tot açò, és bona mostra del gran interès de la delegació de Memòria Històrica per posar en valor i a la disposició de tots aquests successos d’una història no molt llunyana.

Ajuda a editorials compromeses

‘La Memòria a la biblioteca’, al mateix temps, pretén ajudar a les editorials compromeses amb aquest camp de recerca i a les associacions que publiquen obres de qualitat. Per açò, quan ha sigut possible, la proposta de compra s’ha fet directament a l’editor i no a distribuïdores i intermediaris.

Més informació


try valencia

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 + 4 =

sempre teua