caixa popular

El tercer pulmó verd de València s'ubicarà a Natzaret

El tercer pulmó verd de València s'ubicarà a Natzaret
23/02/2018 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, i el president de l’Autoritat Portuària, Aurelio Martínez, han presentat conjuntament el conveni per a l’ús ciutadà de 195.000 metres quadrats de sòl portuari en el barri de Natzaret, que comptarà amb un Parc de Desembocadura de 63.800 metres quadrats, una gran zona esportiva de 88.000 metres quadrats, i una àrea terciària. A més, se cedeix espai perquè el Jardí del Túria es perllongue fins al mar.

“Dilluns o dimarts que ve les màquines entraran a treballar en el futur Parc de Desembocadura. Fins ara tot eren papers i negociacions, però a partir d’ara la gent ja podrà començar a passejar en molt poc temps. És un pas molt important per al barri de Natzaret i per a tota la ciutat, molt important per a anar redirigint la façana marítima, que és la gran assignatura pendent que tenim urbanísticament a València. Un pas que ha costat de donar, perquè quan treballem amb entitats en l’àmbit estatal les coses costen més, però al final hem pogut arribar i ja estem ací”, ha afirmat Joan Ribó després de l’aprovació en el Consell d’Administració de l’Autoritat Portuària que “suposa la cessió per a ús ciutadà de 195.600 metres quadrats”.

D’aquesta superfície, l’actuació immediata a la qual s’ha referit l’alcalde començarà sobre 22.000 metres quadrats dels quals la ciutadania podrà gaudir en el termini més breu possible. “La cessió d’aquests 195.000 metres quadrats en l’Àrea de Natzaret serà el tercer espai verd en superfície de la ciutat, del qual el Parc de Desembocadura ocuparà 63.802 metres quadrats. Al mateix temps es contempla la creació d’una futura zona esportiva, un espai d’ús esportiu de 88.000 metres quadrats. “Serà una zona de pantalla entre el barri de Natzaret i el Port, que em sembla molt important, i açò tindrà moltes conseqüències positives de dinamització del barri i també de la mobilitat i connexió del barri respecte a la ciutat. Ara, quan demanem que la T2 arribe a Natzaret, podrem fer-ho amb més força.”

L’alcalde Joan Ribó ha afirmat que este conveni “potenciarà i dignificar el barri de Natzaret i canviarà el panorama de les zones verdes de la frontera litoral de València”. Aquest acord suposa també la cessió de 24.213 metres quadrats que permetran la recuperació parcial de l’amplitud de l’antic llit del Túria, en el tram comprés entre el Pont de Drassanes i l’inici de l’obra de canalització, i que el Jardí del Túria es perllongue amb un nou sector, l’enjardinament del qual escometrà l’Ajuntament.

Les obres que s’escometran de forma immediata a partir de la setmana que ve inclouran treballs de neteja superficial, desbrossat i adequació com a zona de passeig i esplai ciutadà.

El conveni contempla la creació d’una àrea terciària (situada en part de l’emplaçament de les antigues instal·lacions de Moyresa), que comptarà amb una superfície de 19.500 metres quadrats i una edificabilitat de 25.000 metres quadrats. “Se substituirà el mur de l’antiga fàbrica Moyresa per a adaptar-ho a les noves alineacions i hi haurà una tanca històrica entre la zona verda i l’ús portuari”.

Ribó ha assenyalat que, després de la signatura d’aquest Conveni, “el futur Parc de Desembocadura es pot començar ja a concretar amb els veïns.”

Per la seua banda, Aurelio Martínez, President de l’Autoritat Portuària, ha expressat la seua satisfacció “per aquest acord que ens ha costat molts mesos de treball i esforç aconseguir i al que ha contribuït la bona sintonia que existeix amb l’alcalde de València, Joan Ribó”. Ha afegit que el conveni “retorna a Natzaret alguns dels costos que ha hagut d’assumir i culmina els acords entre Ajuntament i Port que es van iniciar ja en 1986 i es van ratificar en 2013. La setmana que ve ens posarem a la feina perquè els veïns puguen visualitzar una cosa que ve del 1986.”

Ha afegit que es tracta d’un antic espai portuari “que es posa al servei de l’Ajuntament i dels ciutadans i ciutadanes” i també que “es mantindrà la tanca per motius de seguretat, com ocorre en altres parcs que s’obrin a l’ús ciutadà durant el dia.”


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 + huit =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Decidim VLC
cultura als barris