25n
25N
25N

L'Anell Ciclista compleix tres anys amb un increment ininterromput d'ús

L’any 2019, la infraestructura va comptabilitzar més de 1.000 usos diaris en tot el seu conjunt i 6.000 en les zones més transitades

L'Anell Ciclista compleix tres anys amb un increment ininterromput d'ús
03/03/2020 -

El 3 de març de 2017 es va obrir per primera vegada a l’ús l’Anell Ciclista que envolta la Ciutat Vella. Des d’aqueix moment fins ara, el comptador del carrer Xàtiva ha detectat el pas de més de tres milions i mig de bicicletes.

En el seu tercer aniversari, Giuseppe Grezzi ha fet una valoració molt positiva d’aquesta infraestructura: “l’Anell Ciclista suposa un abans i un després per a la nostra ciutat” declarava el regidor de Mobilitat Sostenible. “Hem passat d’un període de balafiament i corrupció a ser la quinta essència de les polítiques de mobilitat, que han col·locat a València com un exemple a seguir no sols a Espanya sinó també en tota Europa”.

Sobre les dades d’ús, Grezzi destaca el continu increment d’usuaris que l’Anell experimenta any rere any. Entre 2017 i el 2018, va haver-hi un augment del 21%, que en les zones més transitades va arribar a ser fins i tot del 31. Del 2018 al 2019, les xifres es van disparar d’una manera molt més acusada, i en tan sols un any l’Anell va augmentar en un 36% el seu nombre d’usuaris, arribant fins i tot al 50% en els trams més concorreguts.

Sobre les dades finals de 2019 encara no hi ha una xifra exacta, però Grezzi ha destacat la bona afluència que té l’Anell durant els mesos de primavera i estiu. Al llarg de tot l’any, una mitjana de més de 1.000 persones van utilitzar diàriament aquesta infraestructura per a desplaçar-se, mentre que en punts com els del carrer Xàtiva la xifra va superar els 6.000.

“També hem detectat un major ús de la bicicleta per part de col·lectius que abans no la usaven tant. Per exemple, en l’actualitat, el 39% de les usuàries són dones, i això és alguna cosa que cal celebrar i de la que estar orgullosos en aquesta ciutat” concloïa referent a això Grezzi.

Projectes de futur per a l’ús de la bicicleta a València

El regidor de Mobilitat Sostenible ha explicat que la seua àrea de govern continua treballant en nous projectes per a ampliar els quilòmetres de carril bici a la ciutat de València. D’ací a poc s’acabaran les obres de Primat Reig, i també s’estan estudiant ja els procediments per a Ferran el Catòlic i Institut Obrer.

Així i tot, la mesura estrela per a l’ús de la bicicleta a València ha sigut l’aprovació del segon anell ciclista en els pressupostos participatius. Encara que el seu recorregut no està del tot concretat, sí que s’ha avançat que cobrirà la zona de la ronda de Trànsits. És a dir: General Avilés, Peset Aleixandre, Maestro Rodrigo, Pérez Galdós, Giorgeta i el ja existent tram de Primat Reig.

Sobre les característiques d’aquest nou anell, Mobilitat ja avançat que mantindrà en la immensa majoria del seu recorregut el doble sentit. Com a novetat, s’estudiarà fer els carrils una mica més amples, per a garantir la comoditat dels usuaris: “si són una mica més grans, els que van lents poden continuar tranquil·lament i els que tinguen més pressa poden avançar sense perill” explicava Grezzi “a més, també permet anar per parelles, i això molta gent ho agrairia perquè pots anar conversant amb el teu company i el camí es fa més amé”.

El segon anell, més que una rèplica del que ja existeix a Ciutat Vella, està pensat per a ser una infraestructura destinada a connectar els diferents barris de València de manera eficient. A més, la seua construcció es compaginarà amb una altra mena d’obres també previstes per a aquestes vies. Per exemple, Pérez Galdós té pendent un projecte de reurbanització per a eixamplar les voreres i fer-les més accessibles als vianants.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze + 6 =

caixaontinyent
paterna