Moments de tensió i càrregues policials en els actes d'1-0 a Barcelona

Moments de tensió i càrregues policials en els actes d'1-0 a Barcelona
01/10/2018 -

Agents antidisturbis dels Mossos d’Esquadra han començat a les 22.10 a retirar als centenars de concentrats davant la Prefectura de la Policia, en la Via Laietana de Barcelona, i han buidat el carrer allunyant-los.

Cinc furgons de Mossos han començat a circular per la calçada; primer, superant un munt de brosses que els activistes havien col·locat a manera de barricada, i després obligant a córrer als concentrats.

Després dels furgons, els manifestants s’han anat allunyant així de la façana de Prefectura pels dos costats de la Via Laietana, i després els mossos a peu han carregat contra els quals quedaven, alguns dels quals s’han refugiat en portals i boques de Metro.

L’entrada del Parlament queda buida i la tensió es trasllada fora de la Ciutadella

Els manifestants que han seguit concentrats davant el Parlament en acabar els discursos de la manifestació per l’1-O s’han amuntegat al costat de la porta principal de la càmera poc abans de les 22 hores.

Des del final de l’acte, uns centenars s’havien quedat en el lloc i ha començat la tensió amb els Mossos d’Esquadra: primer van saltar les tanques fixes de seguretat que hi ha davant el Parlament i després van tirar al sòl o van apartar les tanques mòbils instal·lades per a aquest dilluns.

Llavors el cordó policial va ser retrocedint, i al final parteix d’aqueixos policies han entrat en l’edifici per a protegir-ho des de dins.

L’entrada del Parlament, que havia quedat bloquejada al costat de les portes aquest dilluns a la nit, ha quedat buida passades les 22 hores i la tensió s’ha traslladat fora del parc de la Ciutadella, on està la càmera.

A les 22.40 ja estan tancades les portes del parc –queden dins alguns activistes però no pot entrar ningú més– i roman fóra un centenar de concentrats, en el passeig Companys.

Allí llancen pedres, botelles i petards contra els mossos antidisturbis.

Tensió entre uns 200 manifestants i Mossos al final de la manifestació de Barcelona

La manifestació d’aquest dilluns a la vesprada a Barcelona per a commemorar l’1-O ha acabat al voltant de les 20.45 amb tensió entre part dels manifestants i els Mossos d’Esquadra, i uns 200 s’han col·locat a pocs metres de la façana del Parlament.

Primer aquests 200 joves han tirat al sòl barres al crit ‘Buch dimissió’ i ‘Desobeïu o dimitiu’ en el lloc on s’han fet els discursos finals.

A aqueix acte final han assistit el president del Govern, Quim Torra, i el president del Parlament, Roger Torrent, encara que no han parlat. La tensió s’ha produït després que la presentadora de l’acte ho donara per acabat, encara que abans ja s’havien sentit xiulets i esbroncs des del públic, i Torra se n’ha anat després de l’acte.

Alguns han cridat ‘Ocupem el Parlament’ i han llançat ous als mossos antidisturbis. Llavors, primer han saltat les tanques fixes de seguretat que hi ha davant el Parlament, després han tirat al sòl o apartat les tanques mòbils instal·lades per a aquest dilluns.

El cordó policial ha retrocedit uns metres i els manifestants s’han posat a uns 10 metres de la façana.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 1 =

sagunt a escena 2019
turismo salou