25n
25N
25N

La Filharmònica de Viena i un cicle per a homenatjar a Beethoven marcaran la temporada 2019-2020 del Palau de la Música

En total hi haurà 42 concerts i 2 extraordinaris amb formacions i solistes valencians i internacionals junt amb la música barroca i antiga com a protagonistes

La Filharmònica de Viena i un cicle per a homenatjar a Beethoven marcaran la temporada 2019-2020 del Palau de la Música
03/06/2019 -

La temporada 2019-2020 del Palau de la Música arriba carregada de diversitat d’estils, músics solistes, orquestres i veus internacionals, però també amb gran presència valenciana. Entre els principals reclams, hi haurà una actuació de la Filharmònica de Viena i tot un cicle dedicat al 250 aniversari del naixement de Beethoven per part de l’Orquestra de València, per la qual cosa es pretén aconseguir que València també siga un reclam turístic musical. Així ho han presentat aquest matí la presidenta del Palau, Glòria Tello; el seu director, Vicent Ros; el subdirector de música, Manuel Muñoz i el director titular de l’Orquestra de València, Ramón Tebar.

Segons Manuel Muñoz, la nova temporada s’estructurarà en tres parts: orquestres, música antiga i barroca i solistes. Així, quant a formacions, estarà la Wiener Philarmoniker amb Zubin Mehta i la violinista Janine Jansen (26 d’abril), que en paraules de Tello, serà una de les actuacions estrela; la Royal Philarmonic de Londres amb Pinchas Zukerman i Amanda Forsyth (20 de maig); la Simfònica de Frankfurt (26 de gener); l’Orquestra Nacional Filharmònica de Rússia i la violinista María Dueñas (5 de novembre); la Bamberger Symphoniker (11 de febrer); la Mahler Chamber Orchestra i la pianista Mitsuko Uchida amb concerts de Mozart (15 de gener); la Budapest Festival Orchestra (25 de març) i Trondheim Soloists (25 d’abril).

Com a artistes solistes, tornen pianistes com Grigory Sokolov (20 de febrer) i Javier Perianes (26 de maig) i el violoncel·lista Mischa Maisky amb l’Orquestra de València i un recital en solitari (29 de novembre i 1 de desembre). Les veus també seran de qualitat, com és el cas de Cecilia Bartoli amb un programa dedicat a Vivaldi (5 d’abril), la també mezzosoprano Nancy Fabiola Herrera (21 de març) i Javier Camarena (que debutarà el 4 de febrer).

Així mateix, els representants del Palau han destacat especialment algunes de les obres clau de la música barroca que s’oferirà en els pròxims mesos. És el cas d’‘El Messies’ de Händel en un concert participatiu amb Instruments of Time and Truth (15 de desembre); ‘La Passió segons Sant Mateu’ de Bach (1 d’abril); i els conjunts valencians Capella de Ministrers amb Carles Magraner (18 de desembre) i La Disperzione i Lina Tur (10 de març).

A més, segons ha anunciat Tebar, l’Orquestra de València tocarà en l’escenari en 10 ocasions amb una programació que ha dissenyat ell mateix i donarà vida al que creu que és el projecte “clau” dels pròxims mesos: “Beeth2020”. Es tracta d’un cicle per a celebrar el 250 aniversari del naixement de Beethoven que farà de fil conductor amb la resta del programa, on estarà present tot el seu llegat tant per obres que va compondre ell com per altres autors que ho van prendre com a referència.

“Tots coneixem les simfonies més importants, però el seu llegat és immens i ens sembla molt important fer un gir a l’aniversari”, ha explicat el mestre per a afegir que, a més de les obres més conegudes, l’orquestra tocarà la Simfonia número 10 (22 de novembre), el Concert per a piano i orquestra número 5 (17 de gener) o el Concert per a piano número 4 (22 de novembre), així com l’Òpera Leonora, que quedarà pendent per a la temporada 2020-2021, ja que el projecte cavalcarà amb la següent perquè aquest siga el seu colofó. L’objectiu, ha assenyalat Tebar, és “emfatitzar en l’obra de Beethoven en tots els seus aspectes”. Per això, també hi haurà conferències de musicòlegs, exposicions, xarrades o activitats escolars.

Més enllà d’això, l’Orquestra tindrà com a directors convidats a Pablo Heras-Casado, Róbert Farkas, Karel Mark Chichon, Eiji Oue, Cristóbal Soler, Josep Caballé-Domènech, Josep Vicent, Alezander Soddy, Anne Manson, Gérard Korsten, Jordi Francés, Enrique García Asensio, Christian Karlsen, Francisco Coll, Enrique Arturo Diemecke i Leonard Slatkin.

Vicent Ros, per part seua, ha valorat: “Volem que aquesta programació i el projecte de Beethoven siguen un reclam juntament amb la resta de protagonistes perquè València estiga en el mapa i forme part de l’agenda dels turistes quan vinguen a la ciutat”. Per això, considera que és una “programació molt ambiciosa” pensada perquè la ciutat avance en el projecte València Music City. En total, hi haurà 42 concerts més 2 extraordinaris amb un pressupost d’1.747.934 euros “per a una combinació valenciana i internacional de luxe”, ha apuntat Tello.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 1 =