caixa popular

Tello promou la declaració dels Palaus dels Exarchs com a Bé d'Interés Cultural

Tello promou la declaració dels Palaus dels Exarchs com a Bé d'Interés Cultural
28/03/2018 -

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals de l’Ajuntament de València, Glòria Tello, defensarà aquest dijous en la Junta de Govern Local una moció per instar a la Conselleria de Cultura a iniciar els tràmits a la major brevetat possible per declarar Bé d’Interés Cultural (BIC), com a monument, els Palaus dels Exarchs, tres casones d’origen medieval que es troben al carrer Exarchs, al barri del Mercat.

“Entre els nostres objectius de govern hi ha de garantir al màxim el respecte i la protecció del patrimoni cultural de la nostra ciutat. Els béns que l’integren tenen un valor incalculable i tenim l’obligació i la convicció que cal conservar-los i donar-los a conéixer”, ha explicat Tello.

Aquests palaus, al carrer que enfronta amb la capella de la Comunió de l’església dels Sants Joans, són d’origen gòtic. Al segle XVIII varen patir una gran reforma, a la qual deuen majoritàriament la configuració actual de les seues façanes. Elements com la seua cuina monumental a l’entresòl, la capella de Sant Ignasi de Loiola, l’escala principal (del segle XIX), així com la trama i el paisatge urbà tradicional del carrer Exarchs són alguns dels elements de més valor que cal preservar. El departament d’Història de l’Art de la Universitat de València, el Consell Valencià de Cultura i l’Institut de Restauració del Patrimoni així ho avalen també amb sengles informes que proposen la declaració com a Bé d’Interés Cultural amb la categoria de Monument per preservar aquestes casones i els elements amb major valor patrimonial per a la ciutat.

“Amb aquesta iniciativa volem preservar els Palaus dels Exarchs per la seua importància com a elements del patrimoni cultural de la ciutat de València. La seua declaració com a BIC permetrà la seua preservació en les millors condicions possibles i garantirà que les futures generacions podran continuar gaudint d’ells”, ha explicat Tello, qui ha defensat “la importància cultural que alguns edificis o monuments de la nostra ciutat atresoren i que condueix necessàriament a la seua protecció, manteniment i difusió”.

Etiquetes


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 + onze =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris