25n
25N
25N

Tello descarta "possibilitat de sorpresa" en la nova votació per a elegir al director del Palau de la Música

Tello descarta "possibilitat de sorpresa" en la nova votació per a elegir al director del Palau de la Música
13/10/2020 -

La presidenta del Palau de la Música de València i regidora de Patrimoni i Recursos Culturals a la ciutat, Glòria Tello, ha descartat aquest dimarts “alguna possibilitat de sorpresa” en la nova votació que tindrà lloc dissabte que ve per a elegir al director de l’auditori després que el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana anul·lara el nomenament de l’actual responsable, Vicent Ros, a causa de l’abstenció de tres dels components de la comissió d’avaluació.

Tello ha indicat que el que succeirà és que aqueixes tres persones “hauran de votar segons el jutge”. Al seu torn, ha precisat que dos d’elles són el secretari de l’Ajuntament i el gerent del Palau de la Música, tots dos amb “perfil jurídic” i dos càrrecs que mai voten perquè la seua missió és “donar fe que el procediment” de selecció “és correcte” i una altra persona, “de perfil artístic” que haurà d’emetre un vot que no siga l’abstenció.

L’edil s’ha pronunciat d’aquesta manera després de la roda de premsa que ha oferit per a donar a conéixer la Palmera d’Honor de la Mostra de València i altres detalls de la 35 edició d’aquest festival, preguntada per la votació del pròxim dissabte per a nomenar al director de l’auditori valencià i per si considera que hi ha alguna possibilitat de sorpresa o la descarta totalment.

“No crec que hi haja cap possibilitat de sorpresa. Com saben, van anar tres les persones que es van abstindre les que hauran de votar segons el jutge”, ha respost la responsable municipal, que ha insistit que “dues d’elles es van abstindre perquè sempre s’abstenen” i perquè el seu paper en els jurats i comissions d’avaluació és “donar fe que el procediment es feia” de manera “correcta”.

Així, Glòria Tello ha comentat que “el secretari de l’Ajuntament participa en tots els processos selectius i quan va a una bossa no vota” perquè “és jurista” i “no està per a valorar a un policia, a un bomber o a un director del Palau” de la Música sinó “per a donar fe que tot és correcte”. Igualment, ha exposat que el gerent, també “un perfil jurídic”, estava per a prendre acta.

“És com es fa tot a l’Ajuntament”, ha ressaltat Glòria Tello, que ha dit que si “el jutge interpreta que és millor que voten, doncs que voten” aqueixos professionals. “Es vol que voten, perquè votaran”, ha insistit. Després d’això, ha apuntat que la persona de “perfil artístic va considerar que preferia abstindre’s i ningú va veure cap problema” llavors i ha afegit que ara haurà de pronunciar-se.

“TOTS CONVOCATS”

Preguntada per la resta de persones del jurat, l’edil ha afirmat que “estan tots convocats” encara que ha explicat que hi haurà alguns que no podran participar en la reunió de manera presencial per “el coronavirus” ja que “o estan confinats o són personal de risc”.

Glòria Tello ha ressaltat que aquests “participaran per videoconferència” i que la resta acudirà, al mateix temps que ha considerat que “hauran de ratificar-se i ja està”. “Aqueixes persones ja van emetre el seu vot en el seu moment. Emetre un vot diferent és motiu d’irregularitat. No sé si hauran de refer d’alguna manera la seua votació”, ha comentat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres + 19 =