25n
25N
25N

Veure la televisió en l'hospital serà gratis des de febrer

Fins ara, aquest servici l’oferien empreses concessionàries, però ara els costos correran per part de la Conselleria

E.P

Veure la televisió en l'hospital serà gratis des de febrer
28/01/2019 -

A partir de febrer, el servei de televisió en tots els hospitals de la Comunitat Valenciana serà gratuït, segons va anunciar a l’octubre la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i ha confirmat recentment.

Aquest servei, privat i gestionat per empreses concessionàries, té un cost aproximat de quatre euros diaris per als pacients. D’aquesta manera, amb una estada mitjana de sis dies, s’estalviaran una mitjana de 24 euros. Les tarifes que pagaven de mitjana fins al moment rondaven els 60 euros al mes, que suposa prop de 4 euros al dia, 17 euros a la setmana i 30 per quinzena.

Els pacients podran estalviar una mitjana de 4 euros per dia i 30 a la quinzena

Tal com va explicar la Consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, aquesta mesura s’emmarca en el pla de dignificació i humanització de les infraestructures sanitàries i l’objectiu és aconseguir “el major benestar de l’usuari de la sanitat pública i la universalització del servei, públic i gratuït”.

A més, es pretén no solament fer més suportable l’estada del pacient, “sinó també reconéixer la preocupació global pel seu benestar i universalitzar tots els serveis, tant sanitaris com complementaris de l’estada, acabant amb qualsevol necessitat de copagament per part dels pacients”, va afegir Barceló.

En concret, convertir aquest servei de privat a públic suposarà un cost aproximat d‘1,2 milions d’euros a la conselleria, ja que el cost unitari de l’equip és de 300 euros però se sumen les despeses per reposició amortització i manteniment dels seus 20 departaments de salut que gestiona de forma directa (7.400 llits).

El pròxim repte: internet

Durant l’anunci, la consellera també va anunciar que s’està treballant en una ampliació de la xarxa sense fil per a oferir també accés a internet des dels dispositius que tinguen els pacients i visitants de manera gratuïta.

Encara que d’això també es faria càrrec la Conselleria de Sanitat, s’imposarien algunes limitacions, com el control del nombre màxim de connexions simultànies de pacients en cada punt d’accés.

Més informació

1 Comentari

  1. EnHospitalDeniaHui
    EnHospitalDeniaHui febrer 07, 10:53

    Algú s’haver-ha pogut ocupar de contrastar-ho abans de publicar-ho … però com no té cap conseqüència … endavant!!!

    Resposta al teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 1 =