25n
25N
25N

La televisió serà gratuïta per a pacients de tots els hospitals públics valencians des del 15 de febrer

La televisió serà gratuïta per a pacients de tots els hospitals públics valencians des del 15 de febrer
11/02/2019 -

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública garantirà, a partir del pròxim 15 de febrer, la gratuïtat del servici de televisió en els hospitals públics dels 20 departaments de salut de gestió directa de la Comunitat Valenciana, inclosos els centres de persones malaltes cròniques i de llarga estada.

La mesura implicarà un cost proper als 1,2 milions d’euros, en concepte de la gestió del servici i el manteniment integral de tots i cadascun dels 5.584 terminals implicats, incloent els seus accessoris (comandaments, piles) i la instal·lació necessària per a la seua prestació, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha assegurat que, amb aquesta mesura, “a més de fer més suportable l’estada de pacients, acabem amb qualsevol necessitat de copagament per part d’usuaris i usuàries”.

Aquesta mesura s’emmarca dins del Pla de Dignificació d’Infraestructures i de la campanya d’humanització de la sanitat, “buscant el major benestar d’usuaris i usuàries de la sanitat pública, i la universalització del servici, públic i gratuït”, ha declarat Barceló.

Per tant, a partir de la setmana que vé, “els pacients, tant en el seu llit com en els llocs d’hospitalització, i els seus familiars en les sales d’espera, no haurien de pagar de la seua butxaca el servici de televisió mentre estiguen ingressats”.

En total, Sanitat garantirà el visionat de quasi 5.600 terminals distribuïts entre 2.231 en habitacions individuals dels hospitals valencians; 2.749 en habitacions dobles; 318 en les sales d’espera per a familiars i 286 en els llocs d’hospitalització.

Per departaments, són un total de 119 televisors en l’Hospital de Vinaròs, 257 en l’Hospital de la Plana, 240 en l’Hospital General de Castelló i 95 en la Magdalena (711 terminals en tota la província).

A València, en l’Hospital de Sagunt són 172 terminals; 245 en el Clínic; 15 en el de la Malvarrosa; 336 en l’Arnau de Vilanova; 139 en el de Llíria; 865 en La Fe; 45 a Requena; 452 en el Doctor Peset; 278 a Gandia; 238 a Xàtiva; 70 a Ontinyent; 99 en el Doctor Moliner; 81 en el Pare Jofre i 58 en La Ribera, és a dir, 3.093 en la província.

A Alacant són 163 en l’Hospital d’Alcoi; 227 a Sant Joan; 261 Elda; 443 en el General; 219 a Elx; 145 a Orihuela; 132 en l’Hospital Marina Baixa; 62 en La Pedrera i 128 en Sant Vicent del Raspeig (1.780 en la província)

En el cas dels consorcis hospitalaris (Hospital Provincial de Castelló i Hospital General de València), la mesura s’aplicarà a partir de la finalització del contracte actualment en vigor, segons Barceló.

UNIVERSALITZAR SERVICIS COMPLEMENTARIS

La titular de Sanitat ha explicat que, fins a hui, aquest servici tenia un cost d’uns quatre euros diaris per als pacients -l’estada mitjana habitual per pacient és de tres dies- i estava gestionat per empreses concessionàries que cobren per aquest servici en cas de sol·licitar-ho.

“Amb açò es pretén no només fer més suportable l’estada de pacients sinó també reconéixer la preocupació global pel seu benestar i universalitzar tots els servicis, tant sanitaris com complementaris de l’estada, acabant amb qualsevol necessitat de copagament per part d’usuaris i usuàries”, ha afirmat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 − 3 =

bombers
Valencia activa